Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Το εργασιοκτόνο νομοσχέδιο της ΝΔ και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας με θέμα «Το εργασιοκτόνο νομοσχέδιο της ΝΔ και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 στις 7.00 μ.μ..

Η κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, η καθήλωση του κατώτατου μισθού αλλά και οι μειώσεις μισθών, οι απλήρωτες υπερωρίες, η τηλεργασία και η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, η εκχώρηση βασικών δημόσιων λειτουργιών σε ιδιωτικά συμφέροντα αποτελούν τα βασικά σημεία της αντιμεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ με σημαία ευκαιρίας την πανδημία.

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στον ΣΕΒ. Tο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας κ.Χατζηδάκης αποτελεί συνέχεια των μέτρων που έθεσε σε εφαρμογή από την επόμενη ημέρα των εκλογών με μια σειρά αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών μείωσης των εισοδημάτων, επισφάλειας και ανεργίας.

Το νομοσχέδιο αυτό:
• Πλήττει όλους τους εργαζόμενους, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
• Πλήττει τους ανέργους, καθώς ενθαρρύνει την υπερεκμετάλλευση με μείωση αποδοχών των ήδη εργαζομένων, και αποτρέπει τις προσλήψεις.
• Πλήττει κατεξοχήν τη νέα γενιά που την καταδικάζει σε ένα μέλλον φθηνής, ελαστικής εργασίας και εργασιακής επισφάλειας χωρίς δικαιώματα.
Καμία ενσωμάτωση αναγκαίων διατάξεων, καμία δήθεν συζήτηση, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας.

Εμείς, δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 και ώρα 7:00 μμ με θέμα: «το εργασιοκτόνο νομοσχέδιο της Ν,Δ/ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Στην εκδήλωση – συζήτηση ομιλητές θα είναι οι:
• Διονύσης Τεμπονέρας, Δικηγόρος – Εργατολόγος, Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
• Νίκος Φωτόπουλος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ
– Θα παρέμβει ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής Φθιώτιδας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και επενδύσεων – ΄Ερευνας και Τεχνολογίας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
– Στη συζήτηση θα παρέμβουν επίσης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της Φθιώτιδας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση:
από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στο Facebook: https://www.facebook.com/syrizafthiotidas
και από τo κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCkGeWW9v78TtnCKTcHD1xUw

Μπορείτε επίσης να θέσετε ερωτήματα ώστε να απαντηθούν από τους ομιλητές μέσω του e-mail: syrizafthiotidas.ps.ekdiloseis@gmail.com

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

LIVE: ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ

ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ για την 24η αγωνιστική της Super League Την ομάδα της ΑΕΚ  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *