Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Διαδραστική Πολιτιστική Περιήγηση της Καλαμπάκας

Μια νέα εφαρμογή από το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) σε συνέχεια των δράσεων του που αφορούν στην καταγραφή και στην προβολή του πολιτιστικού, πολιτισμικού και ιστορικού αποθέματός της περιοχής μας, σχεδίασε και ανέπτυξε μια πολυεπίπεδη ηλεκτρονική εφαρμογή με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Καλαμπάκας.

Η όλη δράση έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων και τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου Δ. Μετεώρων σε θέματα Τουρισμού & Οικονομικών κο Σπυρίδωνα Νικολογιάννη, και αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας στον τομέα του έξυπνου τουρισμού.

Η εφαρμογή αφορά σε μια Διαδραστική Πολιτιστική Περιήγηση της Καλαμπάκας και είναι προσβάσιμη είτε απευθείας μέσω του διαδικτυακού τόπου είτε μέσω των ειδικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί στα σημεία ενδιαφέροντος που έχουν επιλεγεί. Οι ειδικές πινακίδες φέρουν κώδικες QR τους οποίους ο επισκέπτης μπορεί να σαρώσει (σκανάρει) με το κινητό του τηλέφωνο ή με το tablet του και να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στο σημείο στο οποίο βρίσκεται. Το περιεχόμενο της εφαρμογής είναι διαθέσιμο σε τέσσερις (4) γλώσσες, την Αγγλική, τη Γερμανική, την Ιταλική και τη Γαλλική.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου καθώς όλες οι υπηρεσίες προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από τους εμπλεκόμενους με μόνο γνώμονα την προβολή του πολιτιστικού, πολιτισμικού και ιστορικού αποθέματός της περιοχής.

www.trikalanews.gr/

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη Σανγκάη καταγράφηκε σήμερα η πιο ζεστή ημέρα για τον μήνα Μάιο εδώ και 100 χρόνια

Στη Σανγκάη καταγράφηκε σήμερα η πιο ζεστή ημέρα για τον μήνα Μάιο εδώ και 100 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *