Τρίτη , 5 Ιουλίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Διημερίδα για την κλιματική αλλαγή, διοργανώνεται από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής του ΑΠΘ

Διημερίδα για την κλιματική αλλαγή, διοργανώνεται από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής του ΑΠΘ (ΚΕΑΓΡΟ ΑΠΘ), σε συνεργασία με το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) και τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, «Κλιματική αλλαγή: Επιπτώσεις στην πρωτογενή παραγωγή και στο φυσικό περιβάλλον (Φυσικές Καταστροφές, Φυτική και Ζωική Παραγωγή, Ενιαία Υγεία)» είναι ο τίτλος της διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2022, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα διαδικτυακά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έναρξη της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 14.15. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών που συχνά προκαλούνται στους κλάδους της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας, στην παραγωγή τροφίμων, στην υγεία και στο φυσικό περιβάλλον.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι, οι σημαντικές οικονομικές συνέπειες, αλλά και το περιβαλλοντικό κόστος, απασχολούν σοβαρά τόσο τους εμπλεκόμενους στην παραγωγή, ειδικά στον αγροδιατροφικό τομέα, όσο και την ευρύτερη κοινωνία. Για τον λόγο αυτό, η διημερίδα απευθύνεται σε ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, μέλη της δημόσιας διοίκησης, απασχολούμενους στη γεωργική παραγωγή και στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και στην ευρύτερη κοινωνία.

Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι ελεύθερη με εγγραφή στο σύνδεσμο εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής του ΑΠΘ στο www.keagro.auth.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Από πού προέρχονται τελικά οι σκύλοι – Εξημερώθηκαν πριν 15.000 έως 30.000 χρόνια

Οι σημερινοί σκύλοι προέρχονται από τουλάχιστον δύο διαφορετικούς πληθυσμούς αρχαίων λύκων, έναν από την ανατολική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *