Παρασκευή , 9 Ιουνίου 2023

Διήμερο διεθνές συνέδριο για την ποιότητα ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό

Τις τελευταίες επιστημονικές και ερευνητικές προόδους στο θέμα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού, θα εξετάσει το διήμερο διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.

Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή, τόσο με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όσο και εξ αποστάσεως μέσω συνδέσμου, έχει τίτλο: «Ποιότητα ζωής σε άτομα με νοητική αναπηρία συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού: πρόοδοι στην πράξη και την έρευνα».

Συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το «Εργαστήριο Αυτισμού – Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου», σε συνεργασία με το «International Journal of Developmental Disabilities» και την «British Society for Developmental Disabilities», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι εργασίες τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης ημέρας θα αρχίσουν στις 9:30 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδρίων «Ηλίας Κουσκουβέλης», στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν από τον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο (ΕΔΩ) ενώ στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν και πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Αυτισμού – Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου. (Δείτε ΕΔΩ).

Όπως επισημαίνει η Διευθύντρια του Εργαστηρίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Χριστίνα Συριοπούλου-Δελλή, «το συνέδριο έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τον διεθνή διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και αντιλήψεων, καθώς και ερευνητικών εμπειριών, για τις βέλτιστες πρακτικές σε σχέση με την ποιότητα ζωής των ατόμων με νοητική και αναπτυξιακή αναπηρία». Η ίδια διευκρινίζει ότι «απευθύνεται σε ερευνητές, εκπροσώπους γονέων και επαγγελματίες στους τομείς της αξιολόγησης, της εκπαίδευσης, της αποκατάστασης και της χάραξης πολιτικής, από διάφορες χώρες».

www.thestival.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σε Μάκρη, Γραμμένη και Καστρί ο Γιάννης Οικονόμου

  Το πρόγραμμα του Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, για αύριο, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *