Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δίκτυο αλληλεγγύης & αγώνα Καρδίτσας: Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Απριλίου

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις προωθεί αποφασιστικά τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, επιδιώκει να κερδίσει κομμάτι από την πίτα της λεηλασίας των λαών και των φυσικών πόρων της ευρύτερης περιοχής, να κερδίσει πόντους στον ανταγωνισμό του με το τουρκικό κεφάλαιο, εμπλέκει τη χώρα σε μια σειρά ιμπεριαλιστικές αποστολές (από το Κόσοβο μέχρι τη Σαουδική Αραβία και με φρεγάτες σε Ερυθρά θάλασσα, Λίβανο, Λιβύη κ.α.).

Κυβέρνηση, αστικά κόμματα, κράτος και κεφάλαιο είναι «έτοιμα για όλα» για να αποδείξουν πως είναι ο καλύτερος στρατιώτης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και πως διαθέτουν την πολεμική ισχύ για να μπορούν να δρουν ως συνεταίρος στα επιθετικά τυχοδιωκτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια. Πέρα από τα βάρη που πέφτουν στις πλάτες του λαού μας, μόνο κινδύνους και πολεμικές απειλές για όλους τους λαούς της περιοχής φέρνει αυτή η πολιτική.

Η συμπλήρωση 75 χρόνων από τη συγκρότηση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στις 4 Απρίλη συμπίπτει με μια σειρά εξελίξεις οι οποίες φέρνουν στο προσκήνιο τους οξύτατους αστικούς ανταγωνισμούς και την πολεμική απειλή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με την στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και ελληνικού κράτους συνεχίζεται. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται πάνω από δύο χρόνια, με τρομακτικές απώλειες και από τις δύο πλευρές. Οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν αναθερμανθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στα περίχωρα της Μόσχας, με πάνω από 130 νεκρούς, έριξε λάδι στη φωτιά. Εκδηλώνονται σοβαροί κίνδυνοι επέκτασης του πολέμου στην περιοχή για ένα κομμάτι από τη λεία λόγω των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών – από τη μία η Ρωσία και από την άλλη οι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Αυτές είναι οι συνθήκες στη φάση συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, το ΝΑΤΟ ενισχύθηκε τα τελευταία δύο έτη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με νέα μέλη (Σουηδία, Φινλανδία), μεγάλη άνοδο των εξοπλιστικών δαπανών, ανάπτυξη στρατευμάτων και βάσεων, ασκήσεις και επιθετικά σχέδια, ενώ στην πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ έχει μπει πιο ενεργά και η ίδια η ΕΕ.

Στις 26 Φεβρουαρίου έφυγε από την Ελλάδα η φρεγάτα με ονομασία «Ύδρα», με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα. Η αποστολή αυτή σηματοδοτεί τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην επιχείρηση «Ασπίδες» της Ε.Ε., η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αμερικανοβρετανική επιχείρηση «PROSPERITY GUARDIAN». Οι παραπάνω επιχειρήσεις πραγματοποιούνται με στόχο την καταστολή των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, που πραγματοποιούν επιθετικές ενέργειες σε πολεμικά και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ενάντια στη γενοκτονία και τη σφαγή που συντελείται στα εδάφη της Παλαιστίνης από το Ισραηλινό κράτος και σε αλληλεγγύη με την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Σ’ αυτή την ανθρωποσφαγή το ελληνικό κράτος ως σύμμαχος του Ισραηλινού – τόσο σε οικονομικό-βιομηχανικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο – και πιστά προσδεμένο στο άρμα του ΝΑΤΟ, δεσμεύεται και λαμβάνει κομβικό ρόλο, αφού, πέρα από την προαναφερθείσα αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα», η 1η Στρατιά της Λάρισας θα αποτελεί το συντονιστικό κέντρο της επιχείρησης «Ασπίδες».

Εκτός από την καταστολή των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, βασικός στόχος των συνδυαστικών επιχειρήσεων «Ασπίδες» και «PROSPERITY GUARDIAN» αποτελεί και η προστασία των υδάτινων εμπορικών διαδρόμων, η διατήρηση του ελέγχου των εμπορικών ροών και η άντληση ενεργειακών πόρων της περιοχής. Η σημασία των συγκεκριμένων εμπορικών διαδρομών αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι συνδέουν την ευρωπαϊκή με την ασιατική αγορά, γεγονός που φανερώνει ότι μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου εμπορίου χρησιμοποιεί στις συγκεκριμένες ροές.

Είναι λοιπόν σαφές ότι, πέρα από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού, αυτό έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του κεφαλαίου και των εφοπλιστών για την προστασία των εμπορικών ζωνών μέσω όλο και περισσότερων στρατιωτικών επεμβάσεων και μιλιταριστικών εξοπλισμών δισεκατομμυρίων, που ξοδεύονται σε βάρος των κοινωνικών και εργατικών αναγκών. Αυτό μαρτυρούν και οι δεκάδες συμμετοχές ελληνικών στρατευμάτων σε επιχειρήσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι και η ενεργή συμμετοχή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην πιστή πρόσδεσή του στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Μέσα σ’ αυτή την διαρκώς οξυνόμενη συνθήκη είναι καθήκον μας να υψώσουμε, να κρατήσουμε ψηλά και να πραγματοποιήσουμε τα προτάγματα της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης. Να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Λάρισα, η Θεσσαλία και ολόκληρη η χώρα σε ορμητήριο πολέμου του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε! Να σταθούμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης, που αγωνίζεται για την ελευθερία του, στον λαό της Υεμένης και σε όλους τους λαούς που αντιστέκονται και να αγωνιστούμε και εμείς από τη δική μας μικρή γωνιά του κόσμου προς αυτήν την κατεύθυνση!

Απαιτείται η ανάπτυξη μαζικού διεθνιστικού αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος με ταξικά εργατικά χαρακτηριστικά και με αιχμές:

Πάλη ενάντια στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου – Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Μπλοκάρισμα της συμμετοχής της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ – Καμία αποστολή έξω από τα σύνορα
Ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών – Πόλεμος στους πολέμους του κεφαλαίου
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΠΕΜΠΤΗ 4/4 19.00 Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

Έξω από το ΝΑΤΟ – να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου

Λευτεριά στην Παλαιστίνη, νίκη στην Παλαιστινιακή αντίσταση

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΓΩΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στερεά Ελλάδα: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 22 έως 28/4/2024

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 22 έως 28-04-2024, στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *