Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δικτύωση του Πολυδύναμου Κέντρο του ΟΚΑΝΑ με το Lob Center του Δήμου Βόλου

Μετά την πρώτη συνάντηση δικτύωσης από στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου του Ο.Κ.Α.Ν.Α. στον Βόλο πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση με πρωτοβουλία των Στελεχών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης «Job Center» της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου σε μία προσπάθεια για οικοδόμηση συνεργασίας.

Η συνάντηση οικοδόμησης συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου του Ο.Κ.Α.Ν.Α. στον Βόλο ενώ το Job Center εκπροσώπησαν η Συντονίστρια της Δομής κ. Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοινωνική Λειτουργός και η κ. Στέφανη Μεγαλομύστακα, Ψυχολόγος. Παράλληλα, τους υποδέχτηκαν και συμμετείχαν στη συνάντηση τα στελέχη του Πολυδύναμου κ.κ. Ιωάννα Ζαγοριανού, Κοινωνική Λειτουργός, Κατερίνα Μπλέτσα, Ψυχολόγος, Ελένη Μπρισμπέου, Κοινωνική Λειτουργός και Ελευθερία Ταχούλα, Κοινωνιολόγος.

Ο αρχικός στόχος της συνάντησης βασίστηκε στην ενημέρωση για το ρόλο του Ψυχολόγου στο Job Center, την μέθοδο παρέμβασης με εστίαση στις λύσεις (solution-focused), τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη διεξαγωγή των βιωματικών εργαστηρίων στο πλαίσιο προαγωγής του ιδιαίτερου χαρακτήρα της καινοτόμας αυτής Δομής για τα ελληνικά δεδομένα. Μέσα από μία αμφίδρομη εποικοδομητική συζήτηση, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ενδυνάμωση των σημαντικών άλλων που δρουν στο περιβάλλον ενός ανθρώπου που εμφανίζει εξαρτητική συμπεριφορά με κύριο σκοπό την εκπαίδευση τους στην ενεργητική αναζήτηση εργασίας και αντιμετώπιση του εργασιακού αποκλεισμού.

Έτσι, λοιπόν, έγινε αποσαφήνιση του τρόπου και των κριτηρίων παραπομπής στο Job Center των ανθρώπων αυτών που πλαισιώνουν το περιβάλλον ενός ατόμου με εξαρτητική συμπεριφορά με σκοπό την ενεργοποίηση τους στο πεδίο της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας, καθώς η αλλαγή σε ένα μέρος οδηγεί σε αλλαγές σε ολόκληρο το σύστημα.

Οι συναντήσεις δικτύωσης μεταξύ των Κοινωνικοπρονοιακών Φορέων που συνθέτουν το πεδίο της Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Βόλου δύναται να αποτελέσουν επί της ουσίας κύτταρο αλληλεγγύης, συνεργασίας και ανάπτυξης συνέργειας στο πλαίσιο της ενεργητικής ένταξης των λιγότερο ευνοημένων στην τοπική κοινωνία.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στο Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Στοιχεία επικοινωνίας του Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ: Μπορέλ 14, Βόλος, 4ος όροφος, τηλ: 24210-29456, email: pk_volos@okana.gr

/magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εξυπνο τσιρότο σε ρόλο 24ωρου καρδιολόγου

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους συσκευές που μπορεί να φοράει πάνω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *