Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δημήτρης Ζάχαρης: Ο «ποιητής χωρίς φωνή» παρουσιάζει το νέο βιβλίο του «Προσοχή, εντός εκτελούνται έργα»

Με την εισαγωγή γραμμένη από τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και ένα επίσης εξαιρετικό κείμενο από τον συγγραφέα Δημήτρη Χριστόπουλο, ο οποίος έχει ένα μοναδικό τρόπο να προσεγγίζει τα γραπτά του, κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο ο Δημήτρης Ζάχαρης.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τον Σεπτέμβριο ενώ το Σάββατο στις 22 Ιουνίου το σπίτι του συγγραφέα θα είναι ανοιχτό σε κάθε επισκέπτη, καθώς σημειώνει «όπως πάντα, η πόρτα μου είναι ανοικτή για αφιέρωση και γνωριμία».

Έχοντας διαγνωστεί το 2018 με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ΑLS), τη νόσο του Στίβεν Χόκινγκ, ο Δημήτρης Ζάχαρης είναι ένας ποιητής χωρίς φωνή, καθώς δεν μπορεί να μιλήσει. Σχεδόν ακίνητος, σε αναπηρικό αμαξίδιο, εκφράζει τα συναισθήματά του μέσω της ποίησης και των λέξεων που εναποθέτει στο χαρτί.

Όπως αναφέρεται και στο βιβλίο, «…ο Δημήτρης Ζάχαρης με τη δεύτερη ποιητική συλλογή του κάνει ακριβώς αυτό· ανακατασκευάζει την πραγματικότητα της ασθένειας αναδομώντας τον εαυτό και προκρίνοντας την απελευθέρωση του ατόμου από τα δεσμά του πάσχοντος σώματος, μέσα από ένα συμπαγές ποιητικό σώμα ιδιαίτερης αξίας και ανεπιτήδευτης ομορφιάς, με την επινόηση μιας δικής του ποιητικής γλώσσας απλής, άμεσης και ευθύβολης όπως τα ζωτικά στοιχεία…».

Ο συγγραφέας εξηγεί και το βαθύτερο νόημα των γραφομένων του:

«Η αγάπη για τη ζωή είναι ο διαρκής αγώνας της

Λόγια που δεν εφησυχάζουν και δεν ταιριάζουν σε ριψάσπιδες αλλά σε αγωνιστές.

Λόγια που προτρέπουν, που δίνουν κουράγιο και δύναμη, που γκρεμίζουν τη ματαιοπονία.

Λόγια που έβαλαν ένα ακόμα λιθαράκι στα θεμέλια του αγώνα μου.

Γιατί κάθε μου σκέψη, κάθε μου πράξη και κάθε μου λέξη έχει έναν κύριο αποδέκτη και αντίπαλο, συγχρόνως.

Ο Δημήτρης Ζάχαρης γεννήθηκε, τον Φλεβάρη του 1969, στην Άρτα. Τα πρώτα όμορφα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο Ρέθυμνο. Ακολούθως, βρέθηκε στην Αθήνα ως κάτοικος Πατησίων, στη συνέχεια στην περιοχή του Χολαργού και, αργότερα, στου Παπάγου όπου διαμένει ακόμη με τη σύζυγό του, Τζώρτζια, και τους δύο γιους τους. Κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου οικονομικών σπουδών εργάστηκε, επί σειρά ετών, ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος, τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και, συγκεκριμένα, στο ΝΠΔΔ Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, όσο και στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Το βιβλίο «ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ» είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή του Δημήτρη Ζάχαρη. Αν και γράφει από πολύ παλιά, η πρώτη του συλλογή με τίτλο «Kαταθέσεις και μαρτυρίες υπεράσπισης» εκδόθηκε στις αρχές του 2023.

www.topontiki.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Παλλαντζά στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, με τίτλο «Τόπος & Μύθος»

Η έκθεση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *