Πέμπτη , 1 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Το κατάφερε και αυτό η Έλενα Βάκα με τη διαχείριση των σκουπιδιών!

Το κατάφερε και αυτό η Έλενα Βάκα με τη διαχείριση των σκουπιδιών! Όχι μόνο καταλήξαμε να στέλνουμε τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας, όπως απευχόμασταν, αλλά θα τα πληρώνουμε με το ίδιος κόστος, όπως στα Τρίκαλα!

Η μεταφορά των σκουπιδιών του Δήμου Χαλκιδέων στην Ιστιαία ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Μαρτίου, και το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περ. εβδομάδας, όπου παρουσιάστηκε η τροποποιημένη σύμβαση με τον εργολάβο («Αφοί Σιακανδάρη»).

Την εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πάνος, ο οποίος είπε ότι πλέον ο κάθε τόνος σκουπιδιών θα κοστίζει 49 ευρώ για τον δήμο, ενώ κόστιζε 51 κατά τη μεταφορά στα Τρίκαλα!

Να σημειώσουμε ότι τα Τρίκαλα απέχουν από τη Χαλκίδα 287 χιλιόμετρα, ενώ η Ιστιαία 116. Παρόλ’ αυτά, η τιμή έμεινε σχεδόν ίδια και ο Γιώργος Πάνος είπε ότι ο εργολάβος δεν έδινε καλύτερη έκπτωση.

Ο αντιδήμαρχος το απέδωσε στη μεγαλύτερη δυσκολία του δρόμου (στροφές κλπ.) και είπε ότι κάποια δρομολόγια θα γίνονται και μέσω Αρκίτσας. Επιπλέον, τόνισε ότι τα μεγάλα συρόμενα φορτηγά δεν μπορούν να ανέβουν στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας και θα γίνεται μεταφόρτωση σε μικρότερα οχήματα στο Πευκί, γεγονός που επιβαρύνει το κόστος.

Ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Παγώνης αναφέρθηκε στην ουσία του προβλήματος λέγοντας: «Δεν καταλήγουμε πουθενά με αυτή την τακτική. Αφήσατε τόσα χρόνια το θέμα των απορριμμάτων, δεν πιέσατε για έγκριση ΧΥΤΥ και ΜΕΑ στη Χαλκίδα και τώρα ζημιώνετε τον δήμο με 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο» (σ.σ. αναφέρεται στο κόστος της μεταφοράς των σκουπιδιών).

Από την πλευρά του, ο Τάσος Καλαθέρης ρώτησε αν συμφωνεί ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού να δεχθεί τα σκουπίδια της Χαλκίδας και τι θα γίνει στην περίπτωση που ο δρόμος είναι κλειστός (π.χ. λόγω κακών καιρικών συνθηκών).

Ο Γιώργος Πάνος απάντησε ότι υπάρχει συναίνεση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και πρόσθεσε ότι τα απορρίμματα θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Θήβας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η τροποποιημένη σύμβαση εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη» (17-03-2023)

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας φιλοξενήθηκαν στη Χαλκίδα

Δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας φιλοξενήθηκαν στα πλαίσια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *