Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Θηβαίων: Εκδήλωση μνήμης την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου για τα 79 χρόνια από την πυρπόληση των χωριών Θίσβης – Δομβραίνας -Χωστίων

«Έτσι η Δομβραίνα, η Θίσβη και ο Πρόδρομος συγκεντρώσανε πάνω τους όλη τη βαρβαρότητα και την καταστροφική μανία των Γερμανών κατακτητών, όταν στην αδυναμία τους να χτυπήσουν απευθείας τις ένοπλες αντιστασιακές ομάδες του Ελικώνα, προτιμήσανε ύπουλα και δειλά να κάψουν τα τρία αυτά χωριά» – (απόσπασμα από το βιβλίο «Θυσία στο βωμό της λευτεριάς»)

29 Αυγούστου του 1943. Η ημέρα που οι κάτοικοι των τριών χωριών – Θίσβης, Δομβραίνας και Χωστίων- γνώρισαν τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων και την καταστροφή που φέρνει ο πόλεμος. 79 χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές, για να θυμίζουν στις νεότερες γενεές τα δεινά του πολέμου.

Την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμος Θηβαίων τιμά τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, σε επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Δομβραίνας.

Μια εκδήλωση μνήμης, αφιερωμένη στους ήρωες των τριών χωριών, αλλά και σε όλους όσοι αντιστάθηκαν με γενναιότητα, θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

14 χλμ υπόγειο δίκτυο άρδευσης στον ΤΟΕΒ Ραψάνης

Το υπόγειο δίκτυο άρδευσης το κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας Νέο υπόγειο αρδευτικό δίκτυο συνολικού μήκους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *