Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η έγκριση της απόφασης που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Άμφισσας

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η έγκριση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Άμφισσας, ανοίγοντας έτσι ο δρόμος για την εφαρμογή τους που θα καταστήσουν την πόλη περισσότερο φιλική προς όλους και φυσικά προς το περιβάλλον.

Η έγκριση της απόφασης αποτελεί την τελευταία πράξη μίας μακράς διαδικασίας η οποία περιελάμβανε σειρά ελέγχων-μετρήσεων που έγιναν στην πόλη, τη διαβούλευση που ακολούθησε, τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τέλος την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών.

Όπως είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής κατά τη συζήτηση του θέματος, «στόχος είναι να διορθωθούν τα κακώς κείμενα της πόλης, μέσα από ένα πλέγμα παρεμβάσεων». Κυρίαρχο στοιχείο αυτών είναι η δημιουργία ενός διευρυμένου δικτύου οδών ήπιας κυκλοφορίας, το οποίο σε συνδυασμό με τις προτεινόμενες διαπλατύνσεις-διαμορφώσεις πεζοδρομίων, καθώς και τους υφιστάμενους κατασκευασμένους πεζοδρόμους, θα δημιουργούν ένα δίκτυο πράσινων διαδρομών (διαδρομές ήπιας μετακίνησης).

Η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αν και γεωγραφικά αφορά στο κέντρο της πόλης, στην πραγματικότητα επηρεάζει την κυκλοφοριακή λειτουργία του συνόλου της, με στόχο μεταξύ άλλων την αύξηση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. Ο Δήμος Δελφών άμεσα θα προχωρήσει τη διαδικασία τοποθέτησης της κατάλληλης σήμανσης, η ολοκλήρωση της οποίας θα σημάνει και την έναρξη εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της έγκρισης της απόφασης δήλωσε: «Μία μακρά και απαιτητική διαδικασία φτάνει στο τέλος της. Έχοντας εξαρχής θέσει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στην πόλη της Άμφισσας, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλήσουμε για την ολοκλήρωση μίας εκ των πιο σημαντικών παρεμβάσεων σε αυτή, η οποία σε λίγες εβδομάδες, με την τοποθέτηση και της απαραίτητης σήμανσης, θα γίνει πράξη. Η Άμφισσα αλλάζει, γίνεται περισσότερο φιλική προς όλους, σεβόμενη όλους τους πολίτες και μαζί και το περιβάλλον».

Με την τοποθέτηση της σήμανσης θα ακολουθήσει εγκαίρως αναλυτική ενημέρωση για τις σχετικές αλλαγές.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, θα υλοποιήσει σύντομα το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους»

Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, θα υλοποιήσει σύντομα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *