Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δισεκατομμυριούχος δωρίζει την εταιρεία μόδας του και τα κέρδη της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Δίνοντας ένα ηχηρό παράδειγμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, ο δισεκατομμυριούχος Yvon Chouinard, ιδρυτής της εταιρείας λιανικής πώλησης ρούχων για εξωτερικούς χώρους Patagonia, παραχωρεί την ιδιοκτησία της για να καταπολεμήσει την κλιματική καταστροφή της Γης.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, που ίδρυσε το brand με τα αντιανεμικά τζάκετ, τα παπούτσια πεζοπορίας, καπέλα και άλλα πολλά, εκχωρεί την εκτιμώμενης αξίας 3 δισ. δολαρίων Patagonia σε ένα ειδικά δομημένο καταπιστευματικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, σχεδιασμένο να διοχετεύει όλα τα κέρδη της εταιρείας στη διάσωση του πλανήτη.

«Εφεξής, μοναδικός μας μέτοχος είναι η Γη», ανακοίνωσε η εταιρεία. «ΟΛΑ τα κέρδη, στο διηνεκές, θα πάνε στην αποστολή μας να σώσουμε τον πλανήτη μας».

Ο 83χρονος Chouinard εργάστηκε με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του, καθώς και με την ομάδα των δικηγόρων της εταιρείας, για τη δημιουργία μιας δομής που θα επιτρέψει στην Patagonia να συνεχίσει να λειτουργεί ως εταιρεία με στόχο το κέρδος, αλλά τα έσοδα της οποίας θα διατίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επιδιώκει «να εξασφαλίσει την αναγκαία ισορροπία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *