Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δωρεάν διαμονή για πέντε διανυκτερεύσεις για τριμελείς ή τετραμελείς οικογένειες των οποίων κάποιο μέλος τους είναι ΑμεΑ, προσφέρει ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων στούντιο στο νησί της Θάσου.

Η πρωτοβουλία της Ζωγραφούλας Δαλάκα μετράει ήδη τέσσερις σεζόν, από το 2019, χρονιά που ξεκίνησαν να λειτουργούν τα επτά περιποιημένα διαμερίσματά της στη Σκάλα Ποταμιάς.
Η Θάσος είναι ένα πανέμορφο νησί της Βορείου Ελλάδος με χρυσές ακτές και καταγάλανα νερά, γραφικούς οικισμούς και παραθαλάσσια χωριά που κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες από το εξωτερικό αλλά και από Ελλάδα.

Ένα από τα χωριά του νησιού είναι και η Ποταμιά, στη βορειανατολική πλευρά, και η Σκάλα Ποταμιάς (2 περίπου χλμ.) με την διάσημη παραλία Χρυσή Ακτή. Εκεί βρίσκονται τα διαμερίσματα της Ζωγραφούλας Δαλάκα, επτά στο σύνολο, με μεγάλο κήπο, χώρο για πάρκινγκ και μόλις ένα λεπτό με τα πόδια από την παραλία.

Τι το διαφορετικό συμβαίνει όμως με τα καταλύματα της κυρίας Δαλάκα σε σχέση με τα υπόλοιπα που δραστηριοποιούνται στο νησί; Είναι η δωρεάν διαμονή για πέντε διανυκτερεύσεις – τόσες είναι κατά μέσο όρο οι νύχτες που μένουν οι τουρίστες στο νησί- που προσφέρει σε οικογένειες που έχουν τουλάχιστον ένα μέλος τους με ειδικές ανάγκες.

«Το 2019 ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας των διαμερισμάτων και αποφάσισα να προχωρήσω σ’ αυτήν την πρωτοβουλία για να τιμήσω τον πατέρα μου, ο οποίος είναι ΑμΕΑ, για την όλη στήριξη που μου έχει προσφέρει τόσα χρόνια» δηλώνει στο GRTimes.gr η Ζωγραφούλα Δαλάκα ιδιοκτήτρια των διαμερισμάτων στη Σκάλα Ποταμιάς.

Η ίδια με μεταπτυχιακές σπουδές στα τουριστικά επαγγέλματα και εργαζόμενη αρκετά χρόνια σε ξενοδοχειακές μονάδες, σε διάφορα πόστα, αποφάσισε το 2019 να κάνει τη δική της επιχείρηση, στη Σκάλα Ποταμιάς. Επτά διαμερίσματα, εκ των οποίων τα δυο στο ισόγειο έχουν πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

 

Δωρεάν διαμονή συνολικά για 45 μέρες
Η δωρεάν διαμονή για οικογένειες με ΑμεΑ ισχύει από την 1η Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου 2023. Όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr η κα. Δαλάκα, η αντιμετώπιση που έχουν οι προσκεκλημένοι τους είναι «σαν να είναι VIP, δεν θέλουμε, σε καμία περίπτωση, να αισθάνονται διαφορετικά».

Τα καταλύματα με την ονομασία Celeste Apartments βρίσκονται σε απόσταση μόλις 40 μ. από τη διάσημη Χρυσή Ακτή (1 λεπτό με τα πόδια) και όπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια «τουλάχιστον την πρώτη και τη δεύτερη χρονιά που φιλοξένησα τέτοια άτομα, ήταν η πρώτη τους φορά που έκαναν διακοπές κοντά στη θάλασσα».

Σύμφωνα με την ίδια, όλη αυτή η πρωτοβουλία, αφενός αποτελεί μια διέξοδο για όλη την οικογένεια – γονείς και παιδιά- αφετέρου δίνει το κίνητρο να την υιοθετήσουν και άλλοι επιχειρηματίες που διαθέτουν καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί και έχουν τις προδιαγραφές να υποστηρίξουν διαμονή για άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Ρουμάνοι αλλά και Έλληνες
Η εν λόγω πρωτοβουλία της κυρίας Δαλάκα έχει αγκαλιαστεί από τα μέλη του Forum Thassos, μιας κοινότητας που αποτελείται από 125.000 μέλη. Η συγκεκριμένη κοινότητα ξεκίνησε από δυο Ρουμάνους, οι οποίοι πλέον μένουν στο νησί, και απευθυνόταν στη ρουμάνικη αγορά, που είναι και η μεγαλύτερη για τη Θάσο. Τα 3-4 τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί και στις υπόλοιπες αγορές όπου ανταλλάσσονται πληροφορίες για το νησί, γίνονται κριτικές για τις υπηρεσίες κτλ.

Σ’ ότι αφορά τη φετινή σεζόν του 2023, όπως ενημερώνει το GRTimes.gr η κα. Δαλάκα, ήδη έχουν γίνει κρατήσεις από δυο οικογένειες Ρουμάνων, ενώ αναμένεται άλλη μια από ελληνική οικογένεια.

Συνήθως 4 με 5 οικογένειες ‘εκμεταλλεύονται’ την προσφορά, ώστε να καλύπτεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των 45 ημερών. «Κάποιες οικογένειες μένουν περισσότερες ημέρες, κάποιες άλλες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα διανυκτερεύουν βάσει της προσφοράς» αναφέρει η Ζωγραφούλα Δαλάκα.

Σημειώνουμε ότι για το 2019, πρώτη χρονιά λειτουργίας των καταλυμάτων, φιλοξενήθηκαν τρεις (3) οικογένειες, το 2020 και το 2021 χρονιές εν μέσω πανδημίας 4 και 5 οικογένειες αντίστοιχα, και πέρυσι 4 οικογένειες.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προτού ξεκινήσεις τις εξορμήσεις στο βουνό, για να είσαι σωστά προετοιμασμένος για την απόλυτη χιονοδρομική απόδραση

Οχειμώνας πλέον έχει μπει για τα καλά, και ο πυρετός για χιονοδρομία έχει φτάσει στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *