Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δωρεάν υποστηρικτικές Υπηρεσίες για τους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ θα παρέχονται και το 2023, από την Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δωρεάν υποστηρικτικές Υπηρεσίες για τους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ θα παρέχονται και το 2023, από την Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ, με συντονιστή Εταίρο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συμμετέχοντες εταίρους τους Δήμους: Χαλκιδέων, Ερέτριας, Διρφύων – Μεσσαπίων, Ιστιαίας- Αιδηψού, Κύμης – Αλιβερίου, Καρύστου, Μαντουδίου – Λίμνης– Αγ. Άννας και Σκύρου.

Πρόκειται για ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής, ατομικής ή ομαδικής, σε θέματα: υγιεινής διατροφής, αντιμετώπισης παχυσαρκίας, διαχείρισης άγχους, οικογενειακών κρίσεων & διαχείρισης εφήβων, διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού, βελτίωσης ή ανάδειξης εργασιακών δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22213 53720 Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ενώ πληροφορίες δίνονται και από τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων.

Οι Συνοδευτικές Δράσεις που αφορούν συμβουλευτική και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, όπως και κατά περίπτωση άλλες δράσεις παρέχονται είτε δια ζώσης στα γραφεία του αναδόχου, είτε μέσω ηλεκτρονικών συναντήσεων με την εφαρμογή ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είτε κατά βάση σε ατομικό επίπεδο.

Ειδικότερα, στις ατομικές υπηρεσίες Συμβουλευτικής παρέχονται οι ακόλουθες υπηρεσίες:

Υπηρεσίες Κοινωνικού Λειτουργού. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν υποστηρικτικές υπηρεσίες με σκοπό την διατύπωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση ανθρώπινων αναγκών και κοινωνικών προβλημάτων και την ομαλή ένταξη μελών της οικογένειας στην κοινότητα.
Υπηρεσίες Ψυχολόγου. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν ψυχοκοινωνική στήριξη, αντιμετώπιση των δυσκολιών και βελτίωση της ζωής, της συναισθηματικής και ψυχικής υγείας.
Συμπεριλαμβάνονται και οι Υπηρεσίες έγκαιρης διάγνωσης λοιπών διαταραχών καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη, διάγνωση και θεραπεία παιδιών και στήριξη των οικογενειών τους.

Συμπεριλαμβάνονται και οι Υπηρεσίες έγκαιρης διάγνωσης μαθησιακών διαταραχών.

Υπηρεσίες παροχής οικονομικών συμβουλών διαχείρισης προϋπολογισμού, χρεών και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού
Υπηρεσίες διατροφολόγου. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν διατροφική εκπαίδευση ενηλίκων, εφήβων και παιδιών καθώς και εξατομικευμένη αρωγή μέσω διαιτολογίου.
Οι ομαδικές υπηρεσίες συμβουλευτικής προκύπτουν από συνδυασμό αναγκών, διαχείρισης και επίλυσης θεμάτων που έχουν ως βάση την επικοινωνία. Σε προηγούμενο στάδιο, οι ωφελούμενοι ενημερώνονται από τον επιστήμονα της αντίστοιχης ειδικότητας, όπου υπάρχει ανάγκη παρέμβασης.

Οι ανάγκες των ωφελούμενων μπορούν να διαπιστωθούν είτε μέσω συνεντεύξεων ή/ και κοινωνικών ερευνών, είτε με την απευθείας διατύπωση συγκεκριμένου αιτήματος από τους ωφελούμενους.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προκόπι Ευβοίας: 440.000€ για την ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Μητρόπολη Χαλκίδος: Συνεργασία για την ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Οσίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *