Παρασκευή , 2 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δράσεις ενάντια στη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό στα Τρίκαλα

Την φετινή σχολική χρονιά στο σχολείο μας αποφασίσαμε να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε πάνω στο θέμα της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού δίνοντας λόγο και φωνή στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Συγκεκριμένα, η μαθητική ομάδα του ομίλου «Εργαστήρι καλλιέργειας του λόγου και της κριτικής και δημιουργικής σκέψης» οργάνωσαν και υλοποίησαν την σχετική καμπάνια ευαισθητοποίησης, την οποία και παρουσίασαν τμηματικά σε όλους τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου. Έχοντας εξασκηθεί στον προτρεπτικό λόγο στο πλαίσιο του ομίλου δημιούργησαν και παρουσίασαν μια εμπεριστατωμένη εισήγηση σχετικά με τις έννοιες της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και πρότειναν τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης.

Επίσης, μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο ανέδειξαν την ποικιλία των συναισθημάτων που αναπτύσσονται σε όλους τους εμπλεκόμενους αντίστοιχων περιστατικών και, μέσα από τη δύναμη της ζωγραφικής τέχνης, έδωσαν χρώμα και σχήμα στις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για το θέμα σε ζωγραφιές που κοσμούν το σχολείο μας.

Στις δράσεις συμμετείχαν οι κάτωθι μαθητές/τριες:

Αθανασίου Ευαγγελία, Αθανασίου Φανή-Ιώ, Αλαμάνη Δήμητρα, Γκουλιώνη Δέσποινα, Γραβάνη Χριστίνα-Βαΐα, Ζάχου Παρασκευή-Μαρία, Καραμέτος Νικόλαος, Κρητικού Μαρία-Ευαγγελία, Μπαμπαλή Φωτεινή, Μπιλιάλη Ελεωνόρα, Μπρέντα Ελπίδα- Ελευθερία, Μπρισίμη Μαρία, Μπρούσκου Γερασιμία-Λυδία, Μυρτίλλου Ευαγγελία-Σεσίλια, Πάλλα Αρετή, Πάλλα Ιωάννα, Σαμαρά Σωτηρία, Τότσιου Κωνσταντίνα, Χελιδώνη Άννα

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση “Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!” στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 20:00, εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση “Ο σεισμός, όπως τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *