Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την τραγωδία στα Τέμπη, με τον Αλέξη Κούγια να τονίζει ότι «δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο».

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την τραγωδία στα Τέμπη, με τον Αλέξη Κούγια να αναφέρεται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και να τονίζει ότι «δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο».
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης σε 11 οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, μίλησε στο Mega για τη δήλωση που έκανε σχετικά με την αιτία που μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη.

«Έχω τη δικογραφία στα χέρια μου από τη Δευτέρα. Από την πρώτη στιγμή, είπα πως πρέπει να ερευνήσουμε σε ποια συχνότητα σε μετωπικές συγκρούσεις τρένων, έχει προκριθεί έκρηξη και πυρκαγιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός δικηγόρος.

«Διαπιστώσαμε ό,τι και εσείς. Δεν έχει συμβεί ποτέ σε καμία πυρκαγιά κάτι τέτοιο. Έχουμε μία πρωτοφανή πυρκαγιά μήκους 80 μέτρων όπου πριν από αυτό είχε δημιουργηθεί έκρηξη. Το επιβατικό τρένο δεν μετέφερε τίποτα και μένει να δούμε για το εμπορικό τρένο. Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το πώς και το πού φόρτωσε το εμπορικό τρένο και με τι; Ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες των προϊόντων;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

«Έχοντας τη εμπειρία των Τεμπών που για πρώτη φορά μέχρι τον Άρειο Πάγο εφαρμόστηκε η διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών. Καταδικάστηκαν όλοι οι υπεύθυνοι. Βεβαίως υπάρχει, η πράξη των σταθμαρχών αλλά πρέπει να δούμε και γιατί συνέβη η έκρηξη. Ζητάμε να διερευνηθεί.

Οι δυο εφέτες ανακριτές μπορούν ορίσουν πραγματογνώμονες για το γιατί έγινε η έκρηξη. Τα περισσότερα θύματα έχουν εξαϋλωθεί. Το θέμα αυτό θέλει επιστημονική διερεύνηση», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Βαρύ πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Μπαλάφας

Βαρύ πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Μπαλάφας, παίκτης του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *