Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έφτασε η ώρα της αγόρευσης της εισαγγελέω για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Μετά την πολύωρη μάχη των ελαφρυντικών, σήμερα έφτασε η ώρα της αγόρευσης της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών και αμέσως μετά η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Μια ακόμα κρίσιμη συνεδρίαση είναι η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Μετά την πολύωρη μάχη των ελαφρυντικών που έδωσαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τη δυσώδη αυτή υπόθεση, σήμερα έφτασε η ώρα της αγόρευσης της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών και αμέσως μετά η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Και αυτό το στάδιο της δίκης- όπως κάθε άλλης ποινικής υπόθεσης – είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους κατηγορουμένους καθώς η αναγνώριση έστω και ενός ελαφρυντικού ανοίγει το δρόμο για την ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση και τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης τους. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι συνδέεται με την προσωπική τους ελευθερία.

Η ετυμηγορία των δικαστών
Αμέσως μετά την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων για την τυχόν αναγνώριση των ελαφρυντικών ο λόγος θα περάσει και πάλι στην εισαγγελέα της έδρας, η οποία θα εισηγηθεί για τις ποινές με τις οποίες κατά την κρίση της θα πρέπει να τιμωρηθούν όσοι κηρύχθηκαν ένοχοι.

Να θυμίσουμε ότι ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος έχει κριθεί ένοχος και για το βιασμό της δωδεκάχρονης, ενώ η μητέρα της ανήλικης έχει κριθεί αθώα για τα κακουργήματα της πορνογραφίας και της μαστροπείας και ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης. Συνολικά από του 26 κατηγορουμένους, έξι εξ αυτών αποχώρησαν από το δικαστήριο αθώοι μετά την ανακοίνωση της απόφασης και οι υπόλοιποι είκοσι περιμένουν την τελική ποινή τους.

Ο τελευταίος λόγος για τις ποινές ανήκει στους δικαστές και αμέσως μετά οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ,κατά περίπτωση, έχουν να δώσουν μια ακόμα μάχη διεκδικώντας για τους εντολές τους, που είναι κρατούμενοι ποινή με ανασταλτικό στην έφεση τους γεγονός που θα τους επιστρέψει, εάν βέβαια το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα τους, να βγουν από τη φυλακή.

Και αμέσως μετά θα πέσει η αυλαία της πολύκροτης αυτής δίκης με τη 12χρονη να περιμένει τη μητέρα της να επιστρέψει πίσω στο σπίτι τους.

Νέα δίκη
Ωστόσο, ο δικαστικός Γολγοθάς για την ανήλικη δεν έχει ακόμα τελειώσει, καθώς εκτός από το Εφετείο για αυτή την υπόθεση, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η ανάκριση για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά αλλά οκτώ άτομα τα οποία το παιδί έχει κατονομάσει στις Αρχές.

Και όπως επισημαίνεται σε όλους τους τόνους το διακύβευμα της υπόθεσης αυτής είναι όταν οι προβολείς σβήσουν και ολοκληρωθεί και τυπικά αυτή η πρώτη δίκη, το παιδί να έχει την αναγκαία φροντίδα από φορείς της Πολιτείας για να μπορέσει να επουλώσει τα τραύματα του και να συνεχίσει την πορεία της ζωής του.

Η ίδια η ανήλικη, όπως έχει δημοσιοποιηθεί,έχει εκφράσει την επιθυμία όταν μεγαλώσει να γίνει εισαγγελέας για να κλείνει στη φυλακή τους βιαστές….

www.in.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο βαθυκόκκινος “σούπερ” χυμός από παντζάρι ρίχνει την πίεση και προστατεύει την καρδιά

Το βραστό παντζάρι σίγουρα κατέχει μια θέση στις σαλάτες του φθινοπώρου. Θα λέγαμε μάλιστα πως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *