Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Εγκαινιάστηκαν νέες στρατιωτικές υποδομές στη Λάρισα απο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Tα εγκαίνια του Eπιχειρησιακού Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς και του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λάρισα απο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εγκαινιαζόμενων έργων, τα οποία προσδίδουν υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες και διαμορφώνουν τις πλέον προσφορότερες συνθήκες για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής τόσο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ η οποία πρόκειται να αναβαθμιστεί σύντομα σε Αρχηγείο Χερσαίων Δυνάμεων, όσο και του ΑΤΑ.

Τόνισε επίσης ότι η υλοποίηση των έργων, πέραν της δεδομένης εξοικονόμησης πόρων και αξιοποίησης των υφιστάμενων υποδομών, εξυπηρετεί με τον βέλτιστο τρόπο τις αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ενισχύοντας ταυτόχρονα την διαλειτουργική συνέργεια της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και του ΑΤΑ, τόσο στην ειρήνη, όσο και σε περιόδους κρίσεων και επιχειρήσεων.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν με ταχύτητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα για την ολοκλήρωση των έργων, και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο σύνολο του προσωπικού, προτρέποντάς το να συνεχίσει να εκτελεί την αποστολή του με την ίδια αυταπάρνηση και τον ίδιο ζήλο για την επίτευξη της μέγιστης μαχητικής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης:

● Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και o Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.

● Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας και ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος.

Μετά το πέρας της τελετής, και στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πόλη της Λάρισας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σαν σήμερα το ναυάγιο του “Εξπρές Σάμινα” – Ο ήρωας της Φθιώτιδας, Βασίλης Ραχούτης…

Ο ήρωας, στρατιώτης πεζικού, Βασίλης Ραχούτης στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 έχασε την ζωή του στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *