Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εγκατάσταση εργοταξίου (2,5 χρόνια μετά) και έναρξη εργασιών για τη γέφυρα Βλασίου στην ανατολική Αργιθέα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα για την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας στην περιοχή της ανατολικής Αργιθέας, αρχίζει να υλοποιείται δίνοντας τέλος σε μία αρκετά μεγάλη περίοδο (2,5 χρόνια περίπου) αναμονής και προβλημάτων.

Αναφερόμαστε στην αποκατάσταση της γέφυρας στο ΄Βλάσι, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net, έχουν ήδη εγκατασταθεί συνεργεία της αναδόχου εταιρείας (ΤΕΡΝΑ) και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης.

Το πρόβλημα από την αδυναμία χρήσης της γέφυρας το δημιούργησε ο “Ιανός” και είναι πολύ μεγάλο. Έγινε ιδιαίτερα έντονο το καλοκαίρι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες, αυξάνοντας κατά πολύ την διάρκεια των διαδρομών, από εναλλακτικούς δρόμους. Η πλήρης αποκατάσταση αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα για την περιοχή και είναι ελπιδοφόρο το ότι εγκαταστάθηκε το εργοτάξιο και δουλεύουν τα συνεργεία.

Θυμίζουμε ότι ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή ομαλότητα της Αργιθέας συμβάλλει και η, τυπικά ευρισκόμενη στο Δήμο Μουζακίου, γέφυρα Μπαλάνου, η οποία είναι έτοιμη. Ειδικά για το Μουζάκι και τον “Ιανό”, έτοιμη είναι και η πεζογέφυρα στην είσοδο της πόλης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην γέφυρα “Καραϊσκάκη” που οδηγεί στην Κρυοπηγή.

Πέραν των γεφυρών και επιστρέφοντας στον Δήμο Αργιθέας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει σημαντική κινητικότητα στα οδικά έργα τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική πλευρά του Δήμου. Υπάρχουν άξονες όπως αυτός από τον αυχένα του Αγίου Νικολάου προς το Βλάσι, που έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό το εύρος των εργασιών αποκατάστασης και έχει προχωρήσει πολύ και η ασφαλτόστρωση.

Το βασικό πάντως πεδίο παρεμβάσεων αυτή την εποχή και με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, έχει να κάνει με εργασίες προετοιμασίας, για την Άνοιξη και κυρίως το καλοκαίρι, όταν πλέον θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν κινήσεις που είναι απαγορευτικές την περίοδο του Χειμώνα.

Π.Κ.

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δεν το περιμέναμε, αλλά το έχουμε ξαναζήσει – Χαντζής & Δελικούρα, μετά τα τόσα… και πάλι μαζί!!!!

Μεγάλη πολιτική κολοτούμπα στο Δήμο Μακρακώμης Αρκετές πολιτικές κολοτούμπες έχουμε ζήσει στον Δήμο Μακρακώμης…. Θυμίζουμε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *