Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το Φράγμα Σέτας – Μανικίων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Εύβοιας

Ένα σημαντικό ακόμα βήμα μέχρι το επόμενο, για την πολυπόθητη και αναγκαία κατασκευή του φράγματος Σέτας – Μανικίων, πραγματοποιήθηκε κατόπιν της σχετικής απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την εκ νέου Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «ΦΡΑΓΜΑ ΣΕΤΑ – ΜΑΝΙΚΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ», σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συντάχθηκε και υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Εύβοιας.

Κατόπιν της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής εξέλιξης και της ταυτόχρονης ολοκλήρωσης εκ μέρους της Τεχνικής μας Υπηρεσίας της επικαιροποίησης της Τεχνικής Μελέτης του έργου, αποκτούμε την απαραίτητη ωριμότητα του φακέλου του έργου σε επίπεδο μελετών και εγκρίσεων, και απομένει πλέον το κρίσιμο σκέλος της εξασφάλισης της χρηματοδότησης η οποία αναμένεται να αγγίξει τα €55 εκ.

Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του συνόλου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου καθώς και της Δ.Ε. Αμαρυνθίων και περιλαμβάνει ουσιαστικά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του λιθόρριπτου φράγματος μέγιστης ωφέλιμης χωρητικότητας 2.600.000 μ3.

Συγκεκριμένα, μέσα από τη μελέτη προβλέπεται η εκτέλεση των κάτωθι εργασιών:

Λιθόρριπτο φράγμα με κεκλιμένο αδιαπέρατο πυρήνα, ύψους 60 μ.
Σήραγγα υδροληψίας
Εγκαταστάσεις επεξεργασίας πόσιμου ύδατος (διυλιστήρια) δυναμικότητας 38.000 μ3/ημέρα
Δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 227,6 χλμ. το οποίο θα υδροδοτεί 51 οικισμούς
Συνοδά έργα δικτύου: 4 αντλιοστάσια, 47 νέες δεξαμενές ύδρευσης, διαβάσεις ρεμάτων (κάτω από τον πυθμένα ή επικρεμάμενοι αγωγοί σε υφιστάμενες γέφυρες), σώματα αγκύρωσης, φρεάτια δικλείδων, πιεζοθραυστικά φρεάτια και φρεάτια συσκευών ασφαλείας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Η μεθοδική δουλειά των Τεχνικών μας Υπηρεσιών και η άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με κύριο εκείνον της Αδειοδοτούσας Αρχής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μας δίνουν σήμερα τη δυνατότητα να θέσουμε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων μας ένα σπουδαίο και σύνθετο τεχνικά έργο, το οποίο αποκτά την απαραίτητη μελετητική και αδειοδοτική ωριμότητα προκειμένου να μπορέσει να ξαναμπεί σε τροχιά υλοποίησης. Το ημιτελές φράγμα Σέτας-Μανικίων στα όρια των Δήμων Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας, αποτελεί όχι απλώς ένα έργο το οποίο παλεύουμε να φέρουμε και πάλι στη ζωή, αλλά μια κορυφαία ευθύνη και μονόδρομο για τη βιωσιμότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της.»

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος πρόσθεσε: «Άλλο ένα πολύ σημαντικό βήμα γίνεται σήμερα σχετικά με το φράγμα Μανικίων. Η έγκριση της ΣΜΠΕ συνιστά μία πολύ σημαντική εξέλιξη και είναι απόρροια της μεγάλης προσπάθειας και της καλής συνεργασίας Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με σκοπό την ωρίμανση αυτού του τεράστιας σημασίας έργου και τελικό στόχο έχει την κατασκευή του φράγματος που θα λύσει τα ζητήματα ύδρευσης όλου του Δήμου μας. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κοινή προσπάθεια. »

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα μας υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.[ΒΙΝΤΕΟ]

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου(25 Ιουνίου 2024) Ο Πρωθυπουργός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *