Ακολουθήστε μας στο facebook

Ειδική χρηματοδότηση για την απομάκρυνση των μπάζων από τα σπίτια που καταστράφηκαν από την επέλαση του Daniel θα λάβει ο Δήμος Μουζακίου

Ειδική χρηματοδότηση για την απομάκρυνση των μπάζων από τα σπίτια που καταστράφηκαν από την επέλαση του Daniel και κατεδαφίστηκαν ή κρίθηκαν κατεδαφιστέα θα λάβει ο Δήμος Μουζακίου όπως προανήγγειλε ο Δήμαρχος κ. Φαν. Στάθης

απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Κοινότητας Αγναντερού κ. Τζιβέλη κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής που μεταφέροντας τον προβληματισμό κατοίκων ζήτησε να ενημερωθεί γιατί ο Δήμος δεν έκανε κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν οι Δήμοι Τρικκαίων και Παλαμά που απομάκρυναν τα μπάζα με δαπάνες τους και αν έχει διάθεση να το κάνει.

Όπως ανέφερε ο Δήμος Μουζακίου έλαβε πρόσφατα έγγραφο, με το οποίο του ζητείται να αναφέρει πόσα κατεστραμμένα σπίτια υπάρχουν στα όριά του και απαιτείται να γίνει η διαχείριση των μπάζων από πιστοποιημένη εταιρεία και τι χρήματα θα απαιτηθούν γι’ αυτό το σκοπό. Στο έγγραφο προσδιορίζεται ο αριθμός των κόκκινων σπιτιών στο Δήμο σε 160 και τόνισε ότι θα απαιτηθεί κάποια διαδικασία για να εκτιμηθεί το κόστος από τους εργολάβους. Τόνισε δε ότι ο Δήμος είναι σε συνεργασία και με το Δήμο Τρικκαίων προκειμένου να καθοριστούν συγκεκριμένες τιμές και πλάνο ώστε να σταλεί και συγκεκριμένο αίτημα χρηματοδότησής τους.

Για τη διαδικασία αυτή όπως είπε ο κ. Στάθης θα απαιτηθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα και εκτίμησε ότι η διαχείριση των μπάζων θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά θα απαλλάξει τον Δήμο από μια μεγάλη δαπάνη και θα εξοικονομήσει πόρους που διατέθηκαν για αποκαταστάσεις.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το Μεγάλο Καραγκούνικο Πανηγύρι, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2024 στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου

Πότε και πού θα γίνει Η Ένωση Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων ετοιμάζεται για την κεντρική της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *