Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Είναι καλό να τρώμε μπανάνες με άδειο στομάχι;;;

Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, φυτικών ινών και μαγνησίου, ικανοποιώντας έτσι διαφορετικές θρεπτικές ανάγκες στο σώμα σας. Είναι γνωστό ότι η μπανάνα αυξάνει την ενέργειά σας και μειώνει άμεσα το αίσθημα της πείνας. Αλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις μπανάνες περιλαμβάνουν το σίδηρο, την τρυπτοφάνη, τη βιταμίνη Β6 και τη βιταμίνη Β. Για τους λόγους αυτούς, συχνά συνίσταται η καθημερινή κατανάλωση μπανάνας. Είναι ωστόσο καλό να τρώμε μπανάνες με άδειο στομάχι;

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, παρά το γεγονός ότι οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, φυτικών ινών και μαγνησίου, δεν αποτελούν καλή επιλογή για κατανάλωση όταν έχουμε άδειο στομάχι. Μερικοί από τους λόγους που συνίσταται η αποφυγή της κατανάλωσης μπανάνας με άδειο στομάχι είναι οι εξής:

Η υψηλή ποσότητα φυσικών σακχάρων που συναντάται στις μπανάνες – φυσικά ενισχυτική για την ενέργειά μας – θα μπορούσε επίσης να μας κάνει να νιώσουμε εξαντλημένοι/ες μετά από μερικές ώρες. Οι μπανάνες μπορούν να μας γεμίσουν προσωρινά, προκαλώντας ένα αίσθημα κούρασης και υπνηλίας προσεχώς, όταν καταναλώνονται με άδειο στομάχι.
Οι μπανάνες είναι όξινες, ως εκ τούτου, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο έντερο, εάν καταναλώνονται με άδειο στομάχι. Χάρη στην πλούσια θρεπτική τους αξία, συνίσταται να προστίθενται μεν στο πρωινό, με προϋποθέσεις δε. Μια καλή ιδέα είναι να τις συνοδεύσετε με αποξηραμένα φρούτα προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε την επίδραση της όξινης περιεκτικότητάς τους στο σώμα.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία μεταξύ ασβεστίου και μαγνησίου στο αίμα, η οποία μπορεί περαιτέρω να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Τι λέει η Αγιουρβέδα;
Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, η κατανάλωση φρούτων το πρωί με άδειο στομάχι είναι καλό να αποφεύγεται. Ο εμπειρογνώμονας της Αγιουρβέδα, ο Δρ BN Sinha εξηγεί, “Τεχνικά, όχι μόνο η μπανάνα, αλλά όλα τα φρούτα πρέπει να αποφεύγονται το πρωί. Σήμερα, τα φυσικά φρούτα είναι δύσκολο να βρεθούν. Ένας τρόπος για να αποφύγετε την άμεση κατανάλωση φρούτων μπορεί να είναι η ανάμειξή τους με άλλα τρόφιμα”.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Απολαύστε το EURO 2021 στο il Postino στη Σπερχειάδα!!!!

H μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στην μεγάλη οθόνη του CINEAK στο il Postino! Το  il …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *