Κυριακή , 3 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εισαγγελική έρευνα για σκουπιδότοπο της Περιφερειακής στη Θεσσαλονίκη

Εντολή για έρευνα έδωσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Νικόλαος Καλλίδης για τα μπάζα, απόβλητα και άλλα απορρίμματα που εναπόθεσαν ασυνείδητοι σε σημείο της Περιφερειακής Οδού – Το θέμα είχε αναδείξει το GRTimes από τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται η ρύπανση περιβάλλοντος και τυχόν παραλείψεις των συναρμόδιων φορέων και οργάνων που έχουν την ευθύνη διατήρησης καθαρού του χώρου.

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας εισέρχονται και όσοι είναι υπεύθυνοι για να προβούν σε ενέργειες αποτελεσματικής αποτροπής τέλεσης νέων πράξεων.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία, έχει δημιουργηθεί ένας άτυπος σκουπιδότοπος, στη συμβολή της (ανατολικής) Περιφερειακής Οδού και της Εθνική Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών (K-12), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Στον υπάρχοντα παράδρομο έχουν απορριφθεί και συνεχίζουν να απορρίπτονται στερεά απορρίμματα κάθε είδους και έχει δημιουργηθεί ένας παράνομος χώρος απόρριψης στερεών αποβλήτων κάθε είδους που ρυπαίνει και υποβαθμίζει καταφανώς το περιβάλλον στο συγκεκριμένο χώρο, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία. Όπως επίσης και ότι: «Δημιουργείται αλγεινή εντύπωση σε όποιον εισέρχεται στην πόλη από ανατολικά».

Ρεπορτάζ του GRTimes από τον Φεβρουάριο του 2022 είχε αναδείξει το θέμα
Το GRTimes, με ρεπορτάζ του πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο, είχε αναδείξει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων και μπαζών στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο καθαριζόταν κατά διαστήματα, αλλά γέμιζε και πάλι απόβλητα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, είχε αποκαλυφθεί ότι είχαν ανοιχτεί παρανόμως αυτοσχέδιες δίοδοι από τον παράδρομο προς την Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, πιθανότατα από τους επιτήδειους, για να μπορούν να κάνουν πιο εύκολα τη “δουλειά” τους, με κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”: Ευρεία επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου για την αθλητική βία

Ευρεία επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» με θέμα την αθλητική βία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *