Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» – Δράση Εκπαίδευσης και Πρόληψης στο Αγρίνιο από 12 έως 19 Δεκεμβρίου)

Στο Δημόσιο ΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής θα βρεθούν την ερχόμενη Παρασκευή στελέχη του ΕΚΑΒ Αγρινίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” για να εκπαιδεύσουν σπουδαστές στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης (12 έως 19 Δεκεμβρίου) το ΕΚΑΒ Αγρινίου, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιεί ενημερωτικές επιδείξεις στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, απευθυνόμενο σε όλους τους πολίτες. Η ενημέρωση σχετικά με την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι αναγκαία, γιατί οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να κληθεί να παράσχει βοήθεια σε κάποιον συμπολίτη του.

Είναι η 9η χρονιά του θεσμού πλέον και γι’ αυτό το κεντρικό μήνυμα της δράσης πανελλαδικά είναι «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή»!

Φέτος το ΕΚΑΒ Αγρινίου θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδεύσεων στις 16/12 στο Δημόσιο ΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής και Γενικής Νοσηλείας από τις 09.00 το πρωί έως και τη 13.00 το μεσημέρι.

Η εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ Αγρινίου Θεοδώρα Τσιόλη μιλώντας στη «Σ» για το θεσμό αυτό τόνισε:
«ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» – Δράση Εκπαίδευσης και Πρόληψης στο Αγρίνιο«η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών, αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ, ως αποκλειστικός δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στο πλαίσιο του πανελλαδικού σχεδίου δράσης του τμήματος εκπαίδευσής του, διοργανώνει φέτος, για 9η χρονιά, από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου, τη Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, στην οποία το κεντρικό μήνυμα είναι: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή».

Η χρήση του αυτόματου απινιδωτή αυξάνει μέχρι και 50% το ποσοστό επιβίωσης. Κατά το παρελθόν ανακοπή συνέβαινε σε άτομα από 45 – 50 ετών και άνω, ενώ τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά ανακοπής συμβαίνουν λόγω του τρόπου ζωής και της διατροφής και σε άτομα από 38 ετών. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να αποκτήσουν όλο και περισσότεροι γνώσεις πάνω στη χρήση του απινιδωτή.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιατί ο δήμαρχος Δ. Μακρακώμης φέρεται να “ευνούχισε” τον αναπληρωτή του Π. Κοντογεώργο;;;

Γιατί άραγε η αποκαθήλωση στον πρώτο των πρώτων σε ψήφους έγινε Παρασκευή 3/2/23 γιατί πάντα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *