Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εκδήλωση για την άνοια και δωρεάν τεστ μνήμης την Παρασκευή στο Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας

Το Γραφείο Αγωγής Υγείας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου, διοργανώνει τη δράση με τίτλο «Άνοια: Πρόληψη και Πρώιμα συμπτώματα».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου και κατά τις ώρες 10:00-12:00 στο Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας (Δ/νση: Δ. Πολιορκητού 15 και Αγ. Δημητρίου – έναντι εκκλησίας Αγ. Δημητρίου). Oι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την ασθένεια και τα συμπτώματα της, ενώ θα μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να διεξάγουν δωρεάν το Τεστ Μνήμης στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου ( τηλ. 24210-71291).

Η άνοια είναι μια σοβαρή πάθηση του εγκεφάλου που προκαλεί σημαντική απώλεια της μνήμης και άλλων νοητικών λειτουργιών με τις γυναίκες να πλήττονται περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες σε αναλογία 100/69. Η πρόληψη και η διαχείρισή της αποτελούν σημαντικές προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από αυτήν αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα διεθνή μελέτη παρατήρησης και μοντελοποίησης, υπολογίζεται ότι έως τα μέσα του αιώνα μας τα ποσοστά άνοιας θα αυξηθούν παγκοσμίως με την εξέλιξη αυτή να αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη σταδιακή γήρανση του πληθυσμού και την αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων στο σύνολό του. Στη χώρα μας εκτιμάται αύξηση της τάξης του 45% (εύρος: 24% – 67%), έως το 2050.

Η εν λόγω δράση, όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη, αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων δράσεων στα λοιπά Κοινωνικά Κέντρα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, με στόχο την ενημέρωση / ευαισθητοποίηση, δίνοντας πρόσβαση στους πολίτες του Δήμου Βόλου σε δωρεάν πρώιμη ανίχνευση της νόσου Αλτσχάιμερ (Τεστ Μνήμης) στο χώρο των Κοινωνικών Κέντρων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Όχι από τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην ανάθεση της ανακύκλωσης σε ιδιώτη στον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου

Η διαχείριση και εναπόθεση των σκουπιδιών στον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου και στην ευρύτερη περιοχή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *