Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας διοργανώνει συζήτηση-ενημέρωση με τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας στο κυβερνοχώρο – Ο ρόλος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις όλων (γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, παιδιά, έφηβοι κτλ.) για την ασφάλεια και τους κινδύνους στο διαδίκτυο.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Βασίλειος Ε. Παπακώστας.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

παγίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τρόποι προστασίας

προσωπικά δεδομένα

σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός

διαδικτυακός εκφοβισμός

απάτες μέσω διαδικτύου

ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων

ασφάλεια λογαριασμών

διαδικτυακά παιχνίδια και εθισμός

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε μορφή συνέντευξης με ερωτήσεις που θα κάνει η δημοσιογράφος Άρτεμις Καλαμογιώργου, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται ερωτήσεις από το κοινό, ενώ θα προβάλλονται επεξηγηματικά βίντεο που έχει δημιουργήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) μερίμνησε να δοθεί η δυνατότητα και σε πολίτες με προβλήματα ακοής για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Την διερμηνεία θα πραγματοποιήσουν η κ. Γαλήνη Σαπουντζάκη – Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κ. Αλεξία Πρίγκου – Διερμηνέας.

Την εκδήλωση στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος , το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», η Ένωση Συλλόγων γονέων μαθητών α’ & β’ βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου και το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ευρυτανία: Θλίψη για τον χαμό του Κ. Ζαλοκώστα….

Έφυγε από την ζωή  ο Κωνσταντίνος Ζαλοκώστας, πατέρας της Αντιδημάρχου  Παιδείας στον Δήμο Καρπενησίου, Σοφίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *