Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εκδήλωση μνήμης στους 115 Δρακειώτες που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράκειας διοργανώνει εκδήλωση μνήμης στους 115 Δρακειώτες που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου 1943, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στο Πορφυρογένειο Πολιτιστικό Κέντρο Αγριάς στις 7 το απόγευμα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία από τον εκπαιδευτικό, κ. Νικόλαο Φιλάρετο που θα αναφερθεί στην τακτική των αντιποίνων που εφάρμοσαν οι ναζί κατακτητές σε όλη την Ελλάδα βάζοντας στον χάρτη των μαρτυρικών χωριών και τη Δράκεια Πηλίου.
Στη συνέχεια η ιστορικός κ. Αποστολία Χατζάκου θα παρουσιάσει το χρονικό της εκτέλεσης της 18ης Δεκεμβρίου 1943. Έπειτα θα παρουσιαστεί το μελοποιημένο ποίημα «Η Τραγωδία της Δράκειας». Την σύνθεση έχει αναλάβει ο Νίκος Χιώτογλου και το ποίημα ερμηνεύει η Ελεάννα Βαρελά.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν μαθητές της Ε’ Δημοτικού του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγριάς με την εκπαιδευτικό κ. Χριστίνα Σαρρή. Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Δράκειας μετά την Θεία Λειτουργία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων της Δράκειας.
Την διοργάνωση έχει ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δράκεια» σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Δράκειας και την υποστήριξη της Μαγνήτων Κιβωτού και του Συλλόγου Μνήμης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η επίσημη επιστολή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας για τις « αυθαίρετες εργασίες » στο «Κεντρί»

Γαλαξείδι: Σύλλογος της πόλης με την επωνυμία «Φίλοι του δάσους Γαλαξειδίου» απέσπασε επίσημη επιστολή από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *