Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εκδήλωση – συζήτηση στο Μουσείο Τσιτσάνη στις 29/3 και ώρα 19.00 από την Πρωτοβουλία Φοιτητ(ρι)ών ΤΕΦΑΑ και Διατροφολογίας

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

Πριν απο 2 μήνες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ότι τον Ιανουάριο θα είναι νόμος του κράτους η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (ιδιωτικά είναι και ας αλλάξουν 50 τίτλους). Αυτό δεν πήγε τόσο καλά. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε 3 μήνες μετά και συγκεκριμένα την 8η Μάρτη. Την ίδια στιγμή που ψηφιζόταν έξω από την Βουλή χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που βρίσκονταν ήδη σε αγώνα διαρκείας για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας άντεξαν και απάντησαν στην καταστολή, παρέμειναν δυναμικά και με κάθε κόστος στον δρόμο.

Η ψήφιση για το αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα δεν συνεπάγεται με κανένα τέλος, συνεπάγεται με συζήτηση και αναβάθμιση της δράσης του για την παρεμπόδιση της εφαρμογής του κατάπτυστου νομοσχεδίου και την ακόλουθη απόσυρση του.

Η υπόθεση υπεράσπισης της δημόσιας παιδείας (όπως και όλων των κοινωνικών αγαθών όπως είναι και η υγεία) είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις και εξωστρεφείς δράσεις το φοιτητικό κίνημα κατάφερε την μαζικοποίηση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη, την συνένωση και τον συντονισμό του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά και πολλά ακόμη. Μαζί με όλη την χώρα και η δίκη μας πόλη, τα Τρίκαλα, πήραν μαζικές αποφάσεις για καταλήψεις, πορείες, δράσεις.

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) και το τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφολογίας τελούσαν υπό κατάληψη για 2 και 6 εβδομάδες αντίστοιχα. Εκατοντάδες φοιτήτριες και φοιτητές έδωσαν ζωή πολύμορφα στις σχολές τους, μετέβησαν στην Αθήνα στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, υποστήριξαν τους αγρότες στην Θεσσαλία, συζήτησαν και αγωνίστηκαν ενωτικά.

Σε αυτή την συγκυρία λοιπόν ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά ως φοιτητές φοιτήτριες, εκπαιδευτικοί, καθηγητές για το πριν το τώρα και το μετά.

Καλούμε την τοπική κοινωνία που ανησυχεί για τις σπουδές των παιδιών της, τους νέους που ανησυχούν για το μέλλον τους, τους εκπαιδευτικούς στην εκδήλωση συζήτηση που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Φοιτητ(ρι)ών ΤΕΦΑΑ και ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ».

Στην εκδήλωση αυτή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Τσιτσάνη στις 29/3 και ώρα 19.00, θα μιλήσουν οι : Απόστολος Καψαλης (μέλος ΔΕΠ Παντείου), Ευγενία Μαυρίδη (μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου), Νεφέλη Νταλαπέρα (μέλος διοικητικού συμβουλίου του φοιτητικού συλλόγου Παντείου, φοιτήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας).

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Θεσσαλία από 15/4 έως 21/4/2024

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 15/04/2024 έως 21/04/2024 στη Θεσσαλία   Ανακοινώνεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *