Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εξάμηνη παράταση διάρκειας… 45 ημερών για την παράδοση 4 απορριμματοφόρων στο Δήμο Καρδίτσας!

Την μετάθεση του χρόνου παράδοσης τεσσάρων απορριμματοφόρων οχημάτων κατά έξι μήνες, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της εταιρείας που ανέλαβε το έργο.

Η απόφαση πάντως έχει μία ιδιαιτερότητα καθώς η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε αρχές Νοεμβρίου, έδωσε παράταση έξι μηνών για την παράδοση, αλλά αυτό το χρονικό διάστημα λήγει τον Δεκέμβριο του 2022. Τον επόμενο, δηλαδή, μήνα.

Για να γίνει κατανοητό το τι συνέβη, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η σύμβαση του Δήμου με την εταιρεία υπογράφθηκε στις 21 Δεκέμβριο του 2021 και τα οχήματα θα έπρεπε να παραδοθούν έξι μήνες μετά, δηλαδή τον Ιούνιο του 2022, όπως είχε καταγράψει και σε σχετικό ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net.

Όμως, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου στην Οικονομική Επιτροπή κ. Αντωνίου, η εταιρεία εμπρόθεσμα, στις 6/6, κατέθεσε αίτημα για εξάμηνη μετάθεση του χρόνου παράδοσης της προμήθειας. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί η αίτηση στάλθηκε με email στον υπάλληλο που χειριζόταν την προμήθεια. Εκ παραδρομής συνέχισε ο κ. Αντωνίου, ο υπάλληλος δεν είδε το e-mail με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία και να συζητηθεί αργότερα. Και συμπλήρωσε πως η εταιρεία ουδεμία υπαιτιότητα έχει δεδομένου ότι κατέθεσε εμπρόθεσμα το αίτημα.

Εδώ πάντως τίθεται ένα θέμα για το πώς πέρασαν σχεδόν 5 μήνες από την λήξη της προθεσμίας παράδοσης, χωρίς να παραδοθούν τα απορριμματοφόρα, χωρίς να χτυπήσει «συναγερμός» και χωρίς να κινηθεί καμία προβλεπόμενη διαδικασία. Τέτοια που, εκτός των άλλων, θα αποκάλυπτε νωρίτερα και την ύπαρξη του e-mail.

Σε κάθε πάντως περίπτωση η προθεσμία πλέον λήγει στα μέσα Δεκεμβρίου και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η παράδοση.

Σε ότι αφορά τώρα στους λόγους που επικαλείται ο ανάδοχος για το αίτημα που έθεσε, είναι οι καθυστερήσεις στην παραγωγή λόγω των έκτακτων μέτρων που επιβάλλονται, απόρροια της πανδημίας αλλά και των εξελίξεων στην Ουκρανία, οπότε και λόγοι ανωτέρας βίας συνεχίζουν να επηρεάζουν τόσο τις διαδικασίες παραγωγής, την εξεύρεση υλικών – εξαρτημάτων όσο και των μεταφορών.

Π.Κ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Πόσοι συμπολίτες μας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε μία μέρα

Την Παρασκευή 25/11/2022, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι–rapid tests για κορονοϊό  στην Λαμία Οι δωρεάν δειγματοληψίες έγιναν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *