Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα σε 4 σχολεία των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα, ταυτόχρονα σε σχολεία όλης της επικράτειας, για τα μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά.

Στόχος σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο είναι η συγκέντρωση δεδομένων με αντικείμενο τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες μαθητών και μαθητριών, ώστε, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Από κάθε περιφερειακή Ενότητα έχει επιλεγεί ένας αντιπροσωπευτικός αριθμός σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα γυμνάσια και δημοτικά (300 και 300 για κάθε βαθμίδα). Οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις θα φοιτούν στην ΣΤ’ Δημοτικού και την Γ’ Γυμνασίου. Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις είναι η Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

Στο νομό μας τα σχολεία που επιλέχθηκαν είναι 2 δημοτικά και 2 γυμνάσια. Αναλυτικότερα πρόκειται για δύο δημοτικά σχολεία της πόλης της Καρδίτσας (3ο και 5ο) και δυο περιφερειακά Γυμνάσια που θα είναι το Γυμνάσιο Λεονταρίου και το 1ο Γυμνάσιο Σοφάδων.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/-τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τι συμβολίζει η ημέρα, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος;

Την Δευτέρα (5/6) η Εκκλησία τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *