Δευτέρα , 4 Μαρτίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έξι είναι οι μνηστήρες για το οδικό έργο Λαμία-Καρπενήσι αξίας 200 εκατ. ευρώ

Έξι είναι οι μνηστήρες για το οδικό έργο Λαμία-Καρπενήσι αξίας 200 εκατ. ευρώ για το οποίο, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός υποδομών και μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, υποβλήθηκαν σήμερα οι προσφορές.

Σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένες πηγές τα ενδιαφερόμενα σχήματα είναι τα κάτωθι:

Το έργο
Το Λαμία – Καρπενήσι που δημοπρατήθηκε σήμερα μαζί με το Ιωάννινα-Κακαβιά ήταν ένα από τα δύο έργα που είχαν κολλήσει λόγω των προσφυγών των ανερχόμενων δυνάμεων των κατασκευαστών της έκτης τάξης, δηλαδή της κοινοπραξίας Δομική Κρήτης-ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να έχει ματαιωθεί και επαναπροκηρυχθεί τουλάχιστον δύο φορές

Αναλυτικότερα το υπο δημοπράτηση έργο αφορά το τμήμα Παλαιοκώμη-Τύμφρηστος. Η αξία του έχει οριστεί στα 200 εκατ. Ευρώ και το έργο αφορά στην κατασκευή ενός άξονα μήκους 30 χλμ.

Η κατασκευή θα διαρκέσει 54 μήνες, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο για την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό συμβαίνει καθώς η διαγωνιστική διαδικασία διαφέρει από αυτή του Ιωάννινα-Κακαβιά.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξουν δύο στάδια με το πρώτο να είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια το υπουργείο θα περάσει από «κόσκινο» τα σχήματα που υπέβαλαν φάκελο για να καταλήξει στα τελικά έξι που θα κληθούν να δώσουν τις προσφορές τους.

“Τα έργα προχωρούν, η Ελλάδα αναπτύσσεται, ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται”, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην εξέλιξη των τεσσάρων μεγάλων έργων που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της Ελλάδας, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση τεσσάρων νέων, μεγάλων έργων στις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.

Ειδικότερα,

Σήμερα 21/12/23, αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.).
Υποβλήθηκαν οικονομικές προσφορές για την επέκταση της Ιόνιας Οδού, στο τμήμα Ιωάννινα – Κακκαβιά.
Κατατέθηκαν συμμετοχές για την προεπιλογή αναδόχου κατασκευής του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι.
Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου αναβάθμισης του υφιστάμενου Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Άνω Λιόσια – Μέγαρα.

Mononews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δεν θα υπερβάλλουμε καθόλου αν πούμε ότι το Πήλιο είναι ανεξάντλητο

Όσο και αν (νομίζεις ότι) το έχεις γυρίσει, όλο και ανακαλύπτεις ένα μυστικό χωριουδάκι που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *