Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στην Καλλονή Μυτιλήνης

Από τα μέσα Μαρτίου, πρώτα τα υγροτοπικά πουλιά και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα, άρχισαν να περνάνε από τον «αεροδιάδρομο» της μετανάστευσής τους πάνω από τη Λέσβο, για να βρεθούν και να φωλιάσουν βορειότερα (από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι τη Σκανδιναβία). Κάποια από αυτά τα πουλιά όπως τα χελιδόνια και οι πελαργοί, παραμένουν να φωλιάζουν στη Λέσβο.

Αυτές τις μέρες που είναι το απόγειο της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών, από τη Λέσβο περνάνε διάφορα παρυδάτια και υδρόβια πουλιά (μαχητές, βαλτότρυγγες, λιμόζες, πορφυροτσικνιάδες, χαλκόκτες, σαρσέλες κ.ά.) και εκατοντάδες χελιδόνια και σουσουράδες, καστανολαίμηδες, σταχτοπετροκλήδες και άλλα μικρόπουλα. Στους υγροτόπους της Λέσβου έχουν φτάσει και τα πουλιά που θα φωλιάσουν (καλαμοκανάδες, αβοκέτες, ποταμογλάρονα κ.ά.).

Το κύμα του περάσματος των μεταναστευτικών πουλιών, εκδηλώνεται μέχρι και τα μέσα με τέλη Μαΐου και ταυτίζεται με το κύμα των επισκεπτών παρατηρητών πουλιών που φτάνουν στο νησί από ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά κυρίως από την Αγγλία και την Ολλανδία.

Με αφορμή τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Λέσβου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, διοργανώνει την Τετάρτη 12 Απριλίου, εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στην Αλυκή Καλλονής. Η εξόρμηση εντάσσεται στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020». Για φέτος προγραμματίζονται εκτός από εξορμήσεις για το κοινό, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διακίνηση ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

lesvosbirds.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η AVIN, συμμετέχει στο πρόγραμμα PARALIES και δεσμεύεται για τον τακτικό καθαρισμό της παραλίας Σχοινιά

Η AVIN, συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα PARALIES, υιοθετεί ξανά ένα τμήμα της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *