Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Eξωτερικός απινιδωτής τοποθετήθηκε στο κτήριο Ναυπακτία από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων

Συγκεκριμένα:

O Δήμος Ναυπακτίας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων παρέλαβε έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Δυτικής Ελλάδας μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να προμηθεύσει και να διαθέσει έναν απινιδωτή σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο συγκεκριμένος απινιδωτής τοποθετήθηκε σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Ναυπάκτου, στο κτήριο «Ναυπακτία».

Σημειώνεται ότι, ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, η οποία παραμένει βασική αιτία θανάτου, παρά τις προόδους στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα. Πρόκειται για μία φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και εάν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στη σωστή συχνότητά του.

Για τον χειρισμό του αυτόματου απινιδωτή απαιτείται μόνο η παρακολούθηση ενός ολιγόωρου σεμιναρίου με θέμα την βασική υποστήριξη της ζωής (BLS).

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Πάνω από 35 νέα κρούσματα κορονοϊού

Την Δευτέρα  30/1/2023 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι–rapid tests για κορονοϊό στην Λαμία. Οι δωρεάν δειγματοληψίες έγιναν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *