Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εκτενές αφιέρωμα στην Ίο κάνει η Haaretz «Η Ίος είναι το ιδανικό νησί για τους νέους, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι!»

Εκτενές αφιέρωμα στην Ίο κάνει η Haaretz, μια από τις μεγαλύτερες ισραηλινές εφημερίδες. Το άρθρο, στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ίος είναι το ιδανικό νησί για τους νέους, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι!» εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ με τη στήριξη του Δήμου Ιητών και επιχειρεί να αποκαλύψει νέες πτυχές του προορισμού.

Κάτω από το πέπλο της διασκέδασης, ο δημοσιογράφος ανακαλύπτει ανεκτίμητους ιστορικούς θησαυρούς, όπως τον Τάφο του Ομήρου και τον αρχαιολογικό οικισμό του Σκάρκου ηλικίας 5.000 ετών περίπου. Ειδική αναφορά γίνεται στην πεζοπορία, την ποδηλασία, την ιστιοπλοΐα και τις καταδύσεις, ως πηγές αναζωογόνησης εντός και εκτός της περιόδου τουριστικής αιχμής.

Ρεκόρ αφίξεων το Σεπτέμβριο
Με αφορμή το αφιέρωμα ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας επισημαίνει πως «γίνονται βήματα για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και θεματικών προϊόντων όπως το Ios festival που μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της σεζόν αλλά και στην διεύρυνση των αγορών ενδιαφέροντος για την Ίο. Άλλωστε, οι εφετινές επιδόσεις ήταν πολύ ενθαρρυντικές σε αυτή την κατεύθυνση».

Το πολυθεματικό φεστιβάλ Ios Festival πραγματοποιήθηκε μετά τα μέσα Αυγούστου για δεύτερη συνεχή χρονιά με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες, αλλά και δράσεις που έκαναν αίσθηση όπως το fashion workshop δημιουργικής ανακύκλωσης και ο βιωματικός περίπατος αρχιτεκτονικής. Σημειώνεται πως η Ίος φέτος είχε αύξηση-ρεκόρ στις ακτοπλοϊκές αφίξεις κατά 13,5% τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σύγκριση με το 2019.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Β’ Φθιώτιδας: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 28-29/1/2023

Δείτε τους αγώνες για το Πρωτάθλημα της  Β΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας  Σάββατο 28-01-2023 ΘΥΕΛΛΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *