Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έκθεση ζωγραφικής την Παρασκευή 5 Απριλίου των μαθητών του 23ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της στη διοργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέμα την ιστορία και την αρχαιολογία και σε συνεργασία με το τμήμα εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά που λειτουργούν στο ΚΔΑΠ Νεάπολης (ζωγραφική – κεραμική) πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Κυκλαδικός Πολιτισμός. Ένα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες» σε συνεργασία με το 23ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, από τον Οκτώβριο του 2023 έως και τον Φεβρουάριο του 2024. Το εκπαιδευτικό υλικό βασίστηκε στη μουσειοσκευή «Κυκλαδικός πολιτισμός» που έχει παραχωρήσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης.

Με τη βοήθεια της μουσειοσκευής, τα παιδιά μαθαίνουν πώς ήταν η ζωή στις Κυκλάδες 5000 χρόνια πριν και έρχονται σε επαφή με την καθημερινότητα των κατοίκων τους και τις ασχολίες τους. Το έντυπο υλικό για τον εκπαιδευτικό, οι εικόνες, τα βιβλία, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλλά κυρίως τα ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων, δίνουν στο μαθητή την ευκαιρία να γνωρίσει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η π.Χ. χιλιετία.

Οι Μουσειοσκευές είναι βαλίτσες με εκπαιδευτικό υλικό που ταξιδεύουν από σχολείο σε σχολείο. Σχεδιάστηκαν για να φέρουν πιο κοντά τον κόσμο του Μουσείου στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς και απευθύνονται στα σχολεία όλης της Ελλάδας, σε σχολικές βιβλιοθήκες και σε άλλους πολιτιστικούς φορείς που υλοποιούν δωρεάν δράσεις για παιδιά. Οι μουσειοσκευές καλύπτουν διαφορετικές θεματικές, όπως ο Κυκλαδικός Πολιτισμός, η αρχαία ελληνική κεραμική, η καθημερινή ζωή, το ένδυμα, τα παιχνίδια και η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα. Κάθε μουσειοσκευή περιέχει αντίγραφα εκθεμάτων από τις μόνιμες εκθέσεις, εκπαιδευτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προτάσεις για δραστηριότητες και παιχνίδια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι προσαρμοσμένο ανά τάξη και ολοκληρώνεται με εργαστήρια ζωγραφικής και κεραμικής. Πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης του ΚΔΑΠ Νεάπολης και το παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 111 μαθητές.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 και ώρα 10 π.μ. εγκαινιάζεται στον χώρο του 23ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου η έκθεση με τα έργα ζωγραφικής και κεραμικής των μαθητών/τριών του 23ου Δημοτικού Σχολείου που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Θεσσαλία από 15/4 έως 21/4/2024

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 15/04/2024 έως 21/04/2024 στη Θεσσαλία   Ανακοινώνεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *