Ακολουθήστε μας στο facebook

Έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία σε καφετέριες και εστιατόρια της Χαλκίδας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, το διήμερο Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε περιοχές της Χαλκίδας, της Αττικής και της Χαλκιδικής, όπου συνολικά βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε -6- περιπτώσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Σε περιοχή της Αττικής:

• σε εστιατόριο-καφέ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και έτερος εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Σε περιοχές της Εύβοιας:
• σε εστιατόριο-καφέ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και έτερος εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και
• σε καφετέρια, να απασχολούνται -3- εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Σε περιοχές της Χαλκιδικής:
• σε καφέ-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
• σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
• σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, εργαζόμενη να μην είναι καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού, καθώς και η μη έκδοση -8- αποδείξεων.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καιρός: Το φαινόμενο του Ιπτάμενου Ολλανδού καταγράφηκε στην Κέρκυρα

Το φαινόμενο του ανώτερου αντικατοπτρισμού ή Ιπτάμενος Ολλανδός, παρουσιάζεται σε περιόδους επικράτησης αντικυκλώνων Ο καιρός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *