Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ένα ακόμη θετικό βήμα για την τελική νίκη στον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση του αντιπεριβαλλοντικού αιολικού πάρκου στη Σκύρο

Ένα ακόμη θετικό βήμα για την τελική νίκη στον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση του αντιπεριβαλλοντικού αιολικού πάρκου στη Σκύρο έγινε χθες. Προς αυτήν την κατεύθυνση συμβάλει η αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έξι αιολικών σταθμών στο νησί μας.

Όπως φαίνεται από την εν λόγω γνωμοδότηση, ο Κόχυλας αποτελεί μία μοναδική περιοχή για τη βιοποικιλότητά της και ως εκ τούτου η οικολογική αξία του βουνού δεν πρέπει να αλλοιωθεί και να κινδυνεύσουν τα προστατευόμενα είδη ορνιθοπανίδας. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, η ενδεχόμενη αδειοδότηση εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στη Σκύρο θα βρίσκεται σε πρόδηλη αντίθεση με τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων LIFE, τα οποία αποτέλεσαν μία σπουδαία δουλειά και στην πραγματικότητα μια ασπίδα προστασίας του περιβάλλοντος του νησιού μας.

Ο συστηματικός αγώνας των Σκυριανών απέναντι στην καταστροφή του περιβάλλοντος του νησιού φαίνεται πώς βήμα – βήμα έχει αποτέλεσμα. Από την θετική απόφαση του ΣτΕ μέχρι τη σημερινή γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η τελική νίκη πλησιάζει. Μέχρι το τέλος ενωμένοι όλες και όλοι οι Σκυριανοί θα τα καταφέρουμε.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη Σανγκάη καταγράφηκε σήμερα η πιο ζεστή ημέρα για τον μήνα Μάιο εδώ και 100 χρόνια

Στη Σανγκάη καταγράφηκε σήμερα η πιο ζεστή ημέρα για τον μήνα Μάιο εδώ και 100 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *