Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ένα από τα πιο ρομαντικά, παραδοσιακά και νοσταλγικά σημεία στη Θεσσαλονίκη είναι η γραφική Άνω Πόλη, η οποία ταξιδεύει στο χρόνο τον επισκέπτη της

Η συγκεκριμένη περιοχή διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917 και βρίσκεται στο βορειότερο και ψηλότερο τμήμα της παλιάς πόλης.

Τα όριά της εκτείνονται από τη βόρεια πλευρά της οδού Αγίου Δημητρίου και φτάνουν ως τα τείχη της Ακρόπολης και δυτικά και ανατολικά ως τα αντίστοιχα Βυζαντινά Τείχη, που σώζονται σχεδόν ανέπαφα. Όλα σε αυτή την πλευρά της πόλης θυμίζουν δεκαετία του 1960, με τη γραφικότητα να αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό σε ό,τι αφορά τα κτίρια, τους δρόμους και την ατμόσφαιρα.

Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός από το 1979 και το μόνο σίγουρο είναι πως γεμίζει με συναισθήματα νοσταλγίας και όμορφες εικόνες από άλλες εποχές.

Τα Τείχη με την Ακρόπολη και το Επταπύργιο, οι ναοί του Οσίου Δαβίδ (Μονή Λατόμου), του Αγίου Νικολάου Ορφανού, των Ταξιαρχών, της Αγίας Αικατερίνης, του Προφήτη Ηλία και η Μονή Βλατάδων, όπως επίσης και ο βυζαντινός λουτρώνας της πλατείας Κρίσπου και το Αλατζά Ιμαρέτ της οδού Κασσάνδρου στα όσα σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Σημείο αναφοράς της Άνω Πόλης η πλατεία Τσιναρίου και φυσικά η ομορφότερη πανοραμική θέα της Θεσσαλονίκης από τον Πύργο Τριγωνίου.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Από πολύ μικροί ακούμε συνέχεια «πιές γρήγορα στον χυμό σου γιατί θα φύγουν οι βιταμίνες»

Και πάντα από μικροί αναρωτιόμασταν που πάνε οι βιταμίνες, και τι εννοούν τέλος πάντων οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *