Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ένα μουσικό ταξίδι μας χάρισαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Μουσικών Σχολείων Τρικάλων και Βόλου

Τίμησαν τους Κώστα Βίρβο και Θεόδωρο Δερβενιώτη με ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι

Ένα μουσικό ταξίδι που θα έχουμε για πολλά χρόνια στη μνήμη, μας χάρισαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί των Μουσικών Σχολείων Τρικάλων και Βόλου που μέσα από μια μαγευτική μουσική σύμπραξη, τίμησαν τους Κώστα Βίρβο και Θεόδωρο Δερβενιώτη.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που την ενστερνίστηκε το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων και την αγκάλιασαν το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων, Μαγνησίας & Σποράδων, οι Δήμοι Τρικκαίων και Μετεώρων.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr η θεματική εκδήλωση με βάση τον λόγο, τη μουσική – χορωδία για τη ζωή και το έργο των δύο σημαντικών Θεσσαλών δημιουργών, υλοποίησε στην πράξη τη φιλοσοφία του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας ως καλή πρακτική μεταξύ δυο Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο Περιφερειακών Ενοτήτων (Τρικάλων, Μαγνησίας & Σποράδων), Δήμων αλλά κυρίως και δυο Μουσικών Σχολείων σε επίπεδο κοινής Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι κόρες του Κ. Βίρβου, Μαρία και Αναστασία Βίρβου, η σύζυγός του Καίτη Βίρβου και οι γιοι του Θ. Δερβενιώτη, Σπύρος και Δημήτρης Δερβενιώτης, οι οποίοι και χαιρέτησαν με συγκίνηση την προσπάθεια όλων όσων συνέβαλαν, αλλά περισσότερο τους μαθητές.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι – αν και τυχαίο, η σημασιολογία της ημέρας κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν πραγματικά αξιοπρόσεκτη, μιας και αύριο είναι η γενέθλια μέρα του μεγάλου Τρικαλινού δημιουργού Κώστα Βίρβου. Μια ιδιαίτερα συγκινητική σύμπτωση και ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει κανείς τη μνήμη αυτού ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε κλάδους «κλειδιά» για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας

Αν η ανάπτυξη της οικονομίας με επιταχυνόμενους ρυθμούς είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *