Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Ένα μπαλόνι για την ειρήνη…και την αγάπη» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Μέσα στη θλίψη που βιώνουμε όλοι αυτές τις ημέρες, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων οργάνωσαν μια παράσταση αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων με τίτλο «Ένα μπαλόνι για την ειρήνη…και την αγάπη».

Το μήνυμα της παράστασης ήταν η ανάγκη να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που κινείται από την αγάπη για τον άλλο άνθρωπο και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

.Ως εκπαιδευτικοί πιστεύουμε πως είναι υποχρέωσή μας να επικοινωνούμε τα μηνύματα των παιδιών και να μοιραζόμαστε με όλους τα όμορφα πράγματα που δημιουργούν μέσα στο σχολείο. Αυτά που εμπνέουν και μας δίνουν ελπίδα. Και συνάμα, να γινόμαστε αρωγοί στην ανάγκη τους να στείλουν τα μηνύματά τους σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν. Μηνύματα σαν και αυτά της ειρήνης, της αγάπης και του σεβασμού.

.Είναι σίγουρο πως, αν ο κόσμος μας λειτουργούσε κάπως έτσι, θα γλιτώναμε πολλές στιγμές οδύνης. Η απάντηση σε όλα αυτά που ζούμε είναι τα παιδιά και η εκπαίδευση. Να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ανθρώπους που προσπαθούν και διεκδικούν την προσωπική εξέλιξη, γνωρίζουν όμως ότι αυτή μένει μισή, όταν δεν γίνεται η αιτία για κάτι καλό στον κόσμο. Κάτι καλό στη γειτονιά μας, στον χώρο εργασίας μας, στην πόλη μας, οπουδήποτε. Να διαμορφώσουμε ανθρώπους που απορρίπτουν και απομονώνουν τα πρότυπα του εύκολου και γρήγορου κέρδους και κατανοούν ότι κέρδος και δύναμη δεν έχουν καμία αξία, όταν δεν τα χρησιμοποιείς για καλό ή -ακόμα χειρότερα- όταν τα χρησιμοποιείς για κακό. Ανθρώπους υπεύθυνους που δεν φοβούνται να κοπιάσουν και τιμούν τον ρόλο τους μέσα στο κοινωνικό σύνολο .

Φυσικά, για όλα αυτά είναι απαραίτητο να στηρίξουμε τα παιδιά εμείς οι μεγάλοι. Με το παράδειγμά μας.

Τσιτώνα Βιβή, Δασκάλα

Ζάχου Κατερίνα, Μουσικός

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Aυξημένη κατά 69,9% καταγράφεται η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων Αθήνας- Αττικής το πρώτο δίμηνο του 2023

Θετικά τα μηνύματα στην αρχή του έτους Aυξημένη κατά 69,9% καταγράφεται η μέση πληρότητα των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *