Κυριακή , 3 Μαρτίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ένα θαύμα χάρισε την ελπίδα για ζωή σε έναν 13χρονο από την Αθήνα

Μόλις ένα μήνα σε λίστα αναμονής για διπλή μεταμόσχευση και βρέθηκαν τα πολύτιμα μοσχεύματα ήπατος και νεφρού από συμβατό δότη στο μεταμοσχευτικό κέντρο της Ρώμης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει αύξηση στις δωρεές οργάνων. Ενδεικτικό ότι από τις αρχές του έτους αφαιρέθηκαν όργανα προς μεταμόσχευση από 29 αποβιώσαντες δότες και έγιναν 62 μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Είναι ο μεγαλύτερος γιος μιας πολυμελούς οικογένειας Ρουμανικής καταγωγής που ζουν στην Αθήνα. Ο 13χρονος που γεννήθηκε με νεφρική ανεπάρκεια, μπαινόβγαινε από μικρός στα νοσοκομεία. Τους τελευταίους μήνες, η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη. Ωστόσο, χάρη σε έναν δότη οργάνων, «γύρισε σελίδα» στη ζωή του.

Όπως δήλωσε ο Αντρέι Αλέξα, πατέρας του 13χρονου: «Γεννήθηκε με νεφρική ανεπάρκεια, ήταν στο τελευταίο στάδιο, επιβαρύνθηκε στο συκώτι και στα νεφρά και έγινε διπλή μεταμόσχευση. Aυτή είναι η τρίτη φορά στην Ιταλία, ήρθαμε ως δότες εγώ και η μητέρα του, αλλά δεν ήμασταν συμβατοί. Ονειρευόμαστε να γίνει καλά και να συνεχίσει τη ζωή του».

Με επείγουσα αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ, ο μικρός ασθενής, μεταφέρθηκε από την Αθήνα στη Ρώμη, όταν βρέθηκε συμβατός δότης οργάνων που μόλις είχε αποβιώσει. Αμέσως υπεβλήθη σε επιτυχή διπλή μεταμόσχευση νεφρού και ήπατος, και αυτή τη στιγμή αναρρώνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παιδιατρικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου της Ρώμης. Τους τελευταίους 4 μήνες, το παιδί υποβαλλόταν συνεχώς σε αιμοκάθαρση. Δεν πήγαινε σχολείο, και οι γονείς ήλπιζαν σε ένα θαύμα.

Η διπλή μεταμόσχευση επιτεύχθηκε χάρη στη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με το νοσοκομείο Βambino Gesu της Ρώμης. Οι γιατροί από το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ήταν σε συνεχή επαφή με τους Ιταλούς συναδέλφους τους και μόλις βρέθηκαν τα πολύτιμα μοσχεύματα, το ΕΚΑΒ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανταποκρίθηκαν άμεσα και μέσα σε τρεις ώρες ο 13χρονος αναχωρούσε για Ιταλία.

Πηγή:ΕΡΤ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κ. Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη: “Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά”

Η τακτική “Κυριακάτικη επικοινωνία” του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολίτες μέσω των social media …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *