Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ενάμιση χρόνο μετά το θανατηφόρο ατύχημα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, συνέβη νέο εργατικό ατύχημα

Κενό ασφάλειας στη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού εντοπίζει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, μετά από νέο εργατικό ατύχημα.

Ενάμιση χρόνο μετά το θανατηφόρο ατύχημα στο Χιονοδρομικό Κέντρο, συνέβη νέο εργατικό ατύχημα, που ευτυχώς από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ένας 45χρονος εργαζόμενος έπεσε από αναβατήρα και από ύψος 6 περίπου μέτρων, το απόγευμα της Τρίτης.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη εξάρθρωση ώμου και σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο.

Το Ε.Κ, σε ανακοίνωση του, κάνει λόγο για μη τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας από τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ και τους διοικούντες το Χιονοδρομικού Κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. στο βωμό του κέρδους παρακάμπτει τα μέτρα ασφάλειας, όχι μόνο τα τυπικά, όπως ζώνες, εξοπλισμός κ.α., αλλά και τα ουσιαστικά, όπως ανάπαυση των εργαζομένων σύμφωνα με τα νομικά πλαίσια (τήρηση διαλειμμάτων και ωραρίων, καθώς και να υπάρχει καθαρή κρίση στον εργαζόμενο πριν την πραγματοποίηση σοβαρών εργασιών σε ύψος, σε συνθήκες παγετού κλπ.)

Το Ε.Κ τονίζει ότι “η ασφάλεια στην εργασία είναι μια δυναμική διαδικασία με στόχο «κανένα ατύχημα». Ο αγώνας των εργαζομένων για καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας είναι διαρκής και είναι υποχρέωσή μας να επισημαίνουμε τους κινδύνους στο χώρο εργασίας, να παλεύουμε να δοθούν λύσεις με γνώμονα την ασφάλεια όλων των συναδέλφων”.

Τέλος το Ε.Κ απαιτεί από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες και τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. να εργαστούν για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος και να προχωρήσουν σε πρόσθετη λήψη μέτρων ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των επισκεπτών.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ευρυτανία: Θλίψη για τον χαμό του Κ. Ζαλοκώστα….

Έφυγε από την ζωή  ο Κωνσταντίνος Ζαλοκώστας, πατέρας της Αντιδημάρχου  Παιδείας στον Δήμο Καρπενησίου, Σοφίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *