Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Eνεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων – βιομάζα στο επίκεντρο του Συνεδρίου της Α ENERGY

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει για την Αυτοδιοίκηση το συνέδριο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΒΙΟΜΑΖΑ – ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ», που πραγματοποιείται την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Divani Caravel.

Με συμμετοχή 30 σημαντικών ομιλητών, ανάμεσα στους οποίους ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κρήτης Νίκος Ξυλούρης, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ΚΜ Μιχάλης Γεράνης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, ο Διευθυντής ΔΕΤΕΠΑ Κων/νος Κυριακόπουλος, και πολλών ακόμα ομιλητών από τον επιχειρηματικό και επιστημονικό χώρο, η εκδήλωση θα εστιάσει στις νέες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων και στην βιομάζα-βιοαέριο.

Διοργανωτές είναι η Α Energy και το ΣΔΙΤ Forum που έχουν ασχοληθεί διαχρονικά με θέματα περιβαλλοντικών υποδομών και με τη μέθοδο ΣΔΙΤ

Επιστημονικός Εταίρος της εκδήλωσης είναι η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΕΕΔΣΑ και Supporting partner, είναι το έγκυρο site της Αυτοδιοίκησης ΟΤΑVOICE. Στην εκδήλωση, συμμετέχει επίσης σειρά αξιόλογων επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών φορέων

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον κ. Μανώλη Γραφάκο, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Εισαγωγικές ομιλίες στην απογευματινή ενότητα θα απευθύνουν ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Δασών και ο κ. Νίκος Μανέτας, Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με άμεση επικαιρότητα

Στο πλαίσιο των επίκαιρων θεματικών ενοτήτων της θα εξεταστούν διεξοδικά θέματα που περιλαμβάνονται στις τρέχουσες προσαρμογές του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων. Ανάμεσα σε αυτά:

Το νέο Δίκτυο Μονάδων Ενεργειακής Αξιοποίησης

Ο ρόλος της ανάκτησης και ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων στην παρούσα συγκυρία, με ειδική αναφορά στην προοπτική δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης αστικών αποβλήτων στην Ελλάδα , στην Ευρωπαϊκή εμπειρία στον τομέα και στις υφιστάμενες τεχνολογίες.

Οι Μονάδες Ανάκτησης Ανακύκλωσης

Οι αναγκαίες νέες επενδύσεις στις υποδομές ανακύκλωσης με ειδική αναφορά στις Μονάδες Ανάκτησης Ανακύκλωσης – ΜΑΑ και τη συνισταμένη του δευτερογενούς καυσίμου και της παραγωγής ενέργειας σε αυτές.

Δευτερογενή προϊόντα και δευτερογενή καύσιμα

Έμφαση, θα δοθεί επίσης, στην ενίσχυση και μεγαλύτερη αξιοποίηση των μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων προκειμένου να παράγουν δευτερογενή προϊόντα, αλλά και δευτερογενή καύσιμα , όπως επίσης στον ρόλο της τσιμεντοβιομηχανίας στην υποδοχή του δευτερογενούς καυσίμου. Θα παρουσιαστούν επίσης χαρακτηριστικά case-studies, εφαρμογών και τεχνολογιών.

Βιομάζα-Βιοαέριο- Βιοαμεθάνιο

Θα υπάρξει ιδιαίτερα επίκαιρη ενότητα για την Ενεργειακή Αξιοποίηση της Βιομάζας ως Ανανεώσιμης Ενέργειας και την άνοδο του βιοαερίου-βιομεθανίου-βιοκαυσίμων σε Ευρώπη και Ελλάδα στο πλαίσιο του Repower EU ως επιπλέον εργαλείο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Στην εκδήλωση, συμμετέχει επίσης σειρά αξιόλογων επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών φορέων όπως: ΣΕΠΑΝ – Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ – Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων, ΕΛΕΑΒΙΟΜ – Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας, ΕΣΠΑΒ – Ελληνικός Σύνδεσμός Παραγωγών Βιοαερίου, ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ΚΑΠΕ, Bioenergy Europe κα.

 

Θεματικές Ενότητες

Οι ενότητες της εκδήλωσης έχουν ως εξής:

Πρώτη Ενότητα: 10.45 – 12.30

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Δεύτερη Ενότητα: 12.30 – 14.00

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ/ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ/ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Τρίτη Ενότητα: 15.45 – 18.00:

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ.Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ – ΒΙΟΜΕΘΑΝΙΟΥ – ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ. ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ / ΕΓΧΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες

Τ: 210 6912183 | 210 6912505 | Κ: 6978373031& 6974904165

e–mail: / office@aenergy.gr / office.aenergy@gmail.com

Σχετικά links για την εκδήλωση:

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΒΙΟΜΑΖΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Α ENERGY – aenergy
Η ενεργειακή αξιοποίηση αστικών αποβλήτων με ΣΔΙΤ στο επίκεντρο του συνεδρίου της Α Energy – ΣΔΙΤ Forum (sditforum.gr)
02.11.2022_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΕΔΣΑ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΟΥ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΒΙΟΜΑΖΑ – ΕΕΔΣΑ (eedsa.gr)
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

www.otavoice.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Πόσοι συμπολίτες μας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε μία μέρα

Την Παρασκευή 25/11/2022, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι–rapid tests για κορονοϊό  στην Λαμία Οι δωρεάν δειγματοληψίες έγιναν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *