Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ενημερωτική Εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυ από το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, η Β΄ τάξη του Σχολείου μας είχε την μοναδική ευκαιρία να ενημερωθεί για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και τους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης σ’ αυτό από τους Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Τρικάλων, κο. Καταραχιά Ε. και κο. Μπαλάφα Ε.

Ειδικότερα, μέσω επιλεγμένων βίντεο και μιας ουσιαστικής συζήτησης και αλληλεπίδρασης με τους μαθητές, επισημάνθηκαν οι «παγίδες» του διαδικτύου, στις οποίες εκτίθενται καθημερινά οι νέοι και ιδιαίτερα το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber bullying )που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις λόγω της υπερβολικής και αλόγιστης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους μαθητές.

Στόχος της ενημέρωσης, η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στον κυβερνοχώρο, η ορθή χρήση των κοινωνικών δικτύων, η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, η πρόληψη περιστατικών απάτης και διαδικτυακού εκφοβισμού. Η ενημερωτική εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας από την ομάδα καθηγητών που υλοποιεί το σχέδιο δράσης «Σχέσεις μεταξύ των μαθητών /τριών και πρόληψη της βίας και του Σχολικού εκφοβισμού» με συντονίστρια την κα. Καμπλιώνη Αρετή και σε συνεργασία με τη υπεύθυνη Σχολικής Ζωής, κα. Κουκουδά Σημέλα.

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα. Ηλιάδη Αμαλία και οι καθηγητές της ομάδας δράσης, κα Καμπλιώνη Αρετή (Φιλόλογος), κα. Κουκουδά Σημέλα, κα. Τριμίντζιου Αναστασία (Μουσικός) και κος Χειράκης Απόστολος (Θεολόγος) ευχαριστούμε θερμά τους Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Τρικάλων, κο. Καταραχιά Ε. και κο. Μπαλάφα Ε., για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και την εξαιρετική παρουσίαση του θέματος.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τέθηκε θέμα… κράτους δικαίου για τον Βαρουφάκη

Η απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία που επέβαλαν οι Αρχές στον Γιάνη Βαρουφάκη έγινε αντικείμενο συζήτησης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *