Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ηλιακή Ακτινοβολία» πραγματοποίησε το Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου

Την Τρίτη 30 Μαΐου το Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου,σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ηλιακή Ακτινοβολία».

Οι ωφελούμενοί προσήλθαν στο χώρο μας, όπου ο εθελοντής γιατρός μας, κ.Λουρόπουλος Θεόδωρος Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, ενημέρωσε για τις επιπτώσεις του ήλιου, παρουσία του Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αγραφιώτη Γεώργιου. Οι γιατροί απάντησαν στα ερωτήματα του κοινού και το προσωπικό διένειμε πληροφοριακό υλικό καθώς και δωρεάν αντηλιακές κρέμες για ενήλικες και παιδιά.

Η έκθεση στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να καταλήξει σε άμεσα και σε χρόνια προβλήματα υγείας του δέρματος, των ματιών και του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και σε βλάβες στο DNA.Τα άμεσα αποτελέσματα της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι η πρόκληση εγκαύματος στο δέρμα και φωτοκερατίτιδας στο μάτι.Χρόνια αποτελέσματα είναι ο καρκίνος (πχ μελάνωμα, πανάδες) και η πρόωρη γήρανση του δέρματος, ο καταρράκτης, το πτερύγιο και η κερατοπάθεια.Ενώ η υπεριώδης ακτινοβολία (UV-B) προκαλεί έγκαυμα και διάφορες μορφές καρκίνουτου δέρματος,η υπεριώδης ακτινοβολίαΑ (UV-A) επιδράστον υποδόριο ιστό και μπορεί να αλλάξει η δομή του κολλαγόνου και των ινώνελαστίνης του δέρματος, επιταχύνοντας έτσι τηγήρανσή του.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία για αυτό συνιστάται:

· Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες

· Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο χωρίς προφυλάξεις (αντηλιακές κρέμες)

· Επάλειψη αντηλιακών με δείκτη προστασίας

· Προστασία των ματιών με καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου με ειδικά προστατευτικά φίλτρα

· Κάλυψη του κεφαλιού με πλατύγυρο καπέλο.

Ευχαριστούμε τον εθελοντή γιατρό μας για τις χρήσιμες συμβουλές του και τον πολύτιμο χρόνο του.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

«Δανείστηκε» ένα μωρό αλιγάτορα, το οποίο μετέφερε σε ξενοδοχείο, προκειμένου να βγάλουν φωτογραφίες.

Μια νεαρή γυναίκα αποφάσισε να πάρει να ασυνίθιστο δώρο στον εαυτό της για τα γενέθλια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *