Δευτέρα , 29 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ενημερωτική εκπαιδευτική εκδήλωση για θέματα Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων

Ενημερωτική εκπαιδευτική εκδήλωση για θέματα Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων, με ομιλητή τον κ. Μαυρόπουλο, Αξιωματικό της Τροχαίας Καρδίτσας και αφορούσε θέματα όπως, Οδική Ασφάλεια – Τροχαία Ατυχήματα, Οδική Συμπεριφορά και Ασφάλεια και πολλές χρήσιμες πληροφορίες προς τους μαθητές για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η ενημερωτική αυτή διάλεξη , πραγματοποιήθηκε μετά από συνεννόηση του σχολείου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, κ. Ιωάννη Τσαχτάνη, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση που είναι ενταγμένη στις δράσεις προγράμματος Αγωγής – Υγείας που υλοποιεί ομάδα μαθητών με την επίβλεψη και τον συντονισμό των εκπαιδευτικών του σχολείου, κ. Τσακνάκη Χρήστου , κ. Νάρη Μαρίας και κ. Φιλίππου Ηλία.

.Κατά την ενημέρωση επισημάνθηκαν θέματα άμεσα συνυφασμένα με τη μαθητική καθημερινότητα, όπως η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Στους μαθητές έγινε επίσης, πλήρης ενημέρωση για τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και αναλύθηκε η σημασία της αμυντικής οδήγησης και γενικά η τήρηση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος σχολικών επιτροπών του Δήμου κ. Αθανάσιος Παππάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της πρόληψης σχετικά με την οδική ασφάλεια.

1o ΕΠΑΛ ΣΟΦΑΔΩΝ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid tests για κορονοϊό, 29/5/2023

  Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *