Παρασκευή , 9 Ιουνίου 2023

Εντός του έτους θα παραδοθούν τα πρώτα 24.5 χιλιόμετρα του βόρειου τμήματος του Ε-65, από τα Τρίκαλα μέχρι και τη Διάβα Καλαμπάκας

Εντός του έτους θα παραδοθούν τα πρώτα 24.5 χιλιόμετρα του βόρειου τμήματος του Ε-65, από τα Τρίκαλα μέχρι και τη Διάβα Καλαμπάκας, ενώ με εξίσου εντυπωσιακούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα και μετά την Καλαμπάκα.

Το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65

Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65 αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της συγκοινωνιακής υποδομής της Κεντρικής Ελλάδας.

Ένα έργο τεράστιας αναπτυξιακής αξίας, συνολικού μήκους 181 χλμ., που ενώνει απευθείας την υφιστάμενη Εθνική οδό στο ύψος της Λαμίας με την Εγνατία Οδό.

Το έργο το 2013 χωρίστηκε σε 3 τμήματα, από τα οποία υλοποιήθηκε σε πρώτη φάση μόνο το ενδιάμεσο, το Ξυνιάδα – Τρίκαλα.

Δείτε βίντεο από την πρόοδο του έργου μέχρι την Καλαμπάκα:

Τον Ιανουάριο του 2021 η χώρα μας έλαβε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση του έργου και το καλοκαίρι της ίδιας χρόνιας ξεκίνησε η κατασκευή του.

Σήμερα, το Βόρειο Τμήμα του Ε65, μήκους 70,5 χλμ. και προϋπολογισμού 480 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η πρόοδος κατασκευής βρίσκεται ήδη στο 20% του συνολικού αντικειμένου, ακριβώς δηλαδή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

www.trikalavoice.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σε Μάκρη, Γραμμένη και Καστρί ο Γιάννης Οικονόμου

  Το πρόγραμμα του Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, για αύριο, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *