Ακολουθήστε μας στο facebook

Εορτασμός του αυθεντικού Ρουμελιώτικου Πάσχα στη Λιβαδειά

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, το πρωί της Τρίτης (23/4), ο Δήμαρχος Λεβαδέων, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού- Πολιτισμού, Φανή Παπαθωμά και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νότης Αγνιάδης, παρουσιάστηκαν οι φετινές εκδηλώσεις του Πάσχα και οι δράσεις προβολής του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ως “ναυαρχίδα” των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καραμάνης, τον εορτασμό του αυθεντικού Ρουμελιώτικου Πάσχα στη Λιβαδειά.
Οι δύο κύριες εκδηλώσεις είναι ο παραδοσιακός λάκκος στις πηγές της Κρύας, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, με την ερμηνεύτρια δημοτικών τραγουδιών, Γιώτα Γρίβα και η συναυλία με την καταξιωμένη τραγουδίστρια, Γλυκερία, το βράδυ της δεύτερης μέρας του Πάσχα, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Για την προβολή του παραδοσιακού Πάσχα της Λιβαδειάς, σε σύμπραξη με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προβλέπονται καταχωρίσεις σε έντυπα και προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους διαμορφωτές κοινού, όπως τόνισε η Φ. Παπαθωμά.
Ενισχυμένος είναι και ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων καθώς 55.000 ευρώ θα διατεθούν από το Δήμο Λεβαδέων, 2.500ευρώ από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΔ) και 10.000ευρώ από την Περιφέρεια για την προβολή του εθίμου. Μια προβολή που ο Δ. Καραμάνης συνέδεσε με την εξωστρέφεια και την προώθηση του εορτασμού, ως μοχλού τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 27 Απριλίου με το κάτωθι πρόγραμμα:

Πηγή https://siriosfm.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Βήχας με φλέματα: Η σωστή αντιμετώπιση 

Ο βήχας είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα παθήσεων του αναπνευστικού, ο οποίος χαρακτηρίζεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *