Τετάρτη , 19 Ιανουαρίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Βόλο για τους ηλικιωμένους των ΚΗΦΗ

Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος για τα Χριστούγεννα στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, τηρώντας, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, θα είναι κοντά στους ανθρώπους που αυτό που κυρίως έχουν ανάγκη είναι η συντροφιά. «Ας φροντίσουμε να είμαστε όλοι δίπλα στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και να τους κάνουμε δώρο τη στοργή και τη αγάπη μας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται ότι οι ηλικιωμένοι εκτός από τις γιορτινές μέρες βιώνουν και ένα σύνολο από απώλειες στη ζωή τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα άγχους και απομόνωσης. Η απουσία φίλων και γνωστών, ο θάνατος του/ της συζύγου, καθώς και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, έχουν ως συνέπεια τον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι τα Κ.Η.Φ.Η είναι δομές συγχρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» με τίτλο «ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Κ.Η.Φ.Η) ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ», οι οποίες αποτελούν ένα χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικά ή ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Βασικός σκοπός των δομών είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό περιβάλλον καθώς και η διατήρηση μιας φυσιολογικής και εργασιακής ζωής των μελών του συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με τη φροντίδα των ατόμων αυτών, τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Κ.Η.Φ.Η Αγριάς, Α. Παπανδρέου 2 & Δημοκρατίας τηλ. 24280-91040.

Κ.Η.Φ.Η Βόλου, Γιαννιτσών 2 με Μητροπολίτου Γρηγορίου τηλ. 24210-35578.

Κ.Η.Φ.Η Ν. Αγχιάλου, Ελληνικής Αεροπορίας 27 τηλ. 24280 – 78182

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Τα 6 Rafale στην Τανάγρα!

Ιστορικές  στιγμές στην Τανάγρα, όπου το μεσημέρι της Τετάρτης 19/1/2022 προσγειώθηκαν τα έξι νέα Rafale …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *