Κυριακή , 1 Οκτωβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επανεκκίνηση του προγράμματος διανομής ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους της βόρειας Εύβοιας

Αποκαταστάθηκε οριστικά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος στήριξης των πληγέντων κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της βόρειας Εύβοιας, εξαιτίας εκκρεμών λογαριασμών προς τους αναδόχους του παραπάνω έργου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής απόφασης που εκδόθηκε στις  29-5-2023 από το Υπουργείο Εσωτερικών, πιστώνεται άμεσα ποσό ύψους €947.478,78 στον αντίστοιχο λογαριασμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών, και να εκκινήσει το συντομότερο η διανομή της υπολειπόμενης ποσότητας στους κτηνοτρόφους.

Εντός των επόμενων ημερών οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από την αρμόδια επιτροπή της ΔΑΟΚ Π.Ε. Εύβοιας για τον προγραμματισμό των παραδόσεων σε όσους κτηνοτρόφους δεν έχουν παραλάβει το σύνολο των ζωοτροφών που δικαιούνται σύμφωνα με τον αρχικό πίνακα κατανομής.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος στήριξης των πληγέντων κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της βόρειας Εύβοιας, συνολικού προϋπολογισμού €2.066.717, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2022 ολοκληρώθηκε η διανομή συνολικής ποσότητας 1.020.000 κιλών μηδικής σε 326 κτηνοτρόφους των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 εκτελέσθηκε και το έργο διανομής 93.750 κιλών ζάχαρης σε 182 μελισσοκόμους. Στη συνέχεια, από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023, διανεμήθηκαν 1.094.360 κιλά έτοιμου σιτηρέσιου σε 248 κτηνοτρόφους των πυρόπληκτων Δήμων, ακολούθησε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας και τις προσεχείς ημέρες ξεκινά εκ νέου η διανομή στους δικαιούχους της υπολειπόμενης ποσότητας των 653.140 κιλών έτοιμου σιτηρέσιου.

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Lamia Art Festival – Μια γιορτή τέχνης στην πόλη της Λαμίας

  Ανακοίνωση από τον Δήμο Λαμιέων Το Lamia Art Festival είναι εδώ και μας φέρνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *