Δευτέρα , 29 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επανέρχεται στο προσκήνιο η κατασκευή και τοποθέτηση προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε σημείο της Καρδίτσας

Μετά από αναμονή 5 χρόνων το θέμα κατασκευής και τοποθέτησης προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε σημείο της Καρδίτσας, επανέρχεται στο προσκήνιο, μέσω απόφασης της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα στις εκδηλώσεις που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια στην Π.Ε. Καρδίτσας για το 2023, περιλαμβάνεται και η κατασκευή προτομής του Γέρου του Μωριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, σε κεντρικό σημείο της πόλης της Καρδίτσας. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πελοποννησίων νομού Καρδίτσας “Ο ΜΩΡΙΑΣ”.

Η περιφέρεια θα συμβάλει με το ποσό των 1.240 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ το κύριο βάρος του κόστους θα αναλάβει ο Σύλλογος Πελοποννησίων, όπως και αρχικά είχε τονισθεί.

Θυμίζουμε ότι για το θέμα σας είχε ενημερώσει από το 2018 με ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net. Ειδικότερα είχε ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για παραχώρηση χώρου στην τριγωνική πλατεία μεταξύ Μητροπολιτικού Ναού και 3ου Δημοτικού, κάνοντας δεκτό αίτημα του εν λόγω συλλόγου που εκκρεμούσε από το 2011 περίπου. Ο δε σύλλογος είχε δεσμευτεί ότι θα αναλάβει τα έξοδα.

Η προτομή θα κατασκευαστεί από επαγγελματία γλύπτη, θα είναι από λευκό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας από τα λατομεία Διονύσου – Πεντέλης Αττικής και θα έχει φυσικό μέγεθος, ώστε να εναρμονίζεται με τον περιβάλλοντα χώρο.

Π.Κ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Όλες οι καταβολές μέχρι 2 Ιουνίου – Συντάξεις και επιδόματα από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

Την ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιουνίου 2023, που ξεκίνησε στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *